Lifestyle

Deze situaties herken jij sowieso als je een avondmens bent

Je hebt ochtendmensen en je hebt avondmensen. En als jij tot die laatste categorie behoort, dan zul je je ongetwijfeld in een paar situaties herkennen. Voor 12 uur voel jij je echt nog niet moe, en nog net een aflevering meer kijken voordat je naar bed gaat is voor jou ook geen probleem. Ben jij een avondmens? Dan herken jij de volgende dingen vast.

☾ Als je vroeg naar bed gaat lig je uren wakker
Je krijgt vaak te horen dat het goed is om iets eerder naar bed te gaan. Helaas werkt dit bij jou niet zo makkelijk. Als jij eerder naar bed gaat, dan lig je juist uren wakker voordat je eindelijk eens in slaap valt. Zonde, toch? Dan kun je beter nog een aflevering kijken of iets anders gaan doen.

☾ ‘S morgens neem jij je voor om in de avond eerder naar bed te gaan
Iedere ochtend neem jij jezelf weer voor om in de avond eerder naar bed te gaan. Dan zul je je de volgende ochtend namelijk een stuk opgewekter voelen. Maar toch gaat het steeds weer anders dan gehoopt. Als de fatsoenlijke bedtijd nadert ben jij nog helemaal niet moe. Nog één aflevering dan? Eindstand: je gaat toch weer om 01:00 uur naar bed.

☾ ‘S avonds word jij productiever
Terwijl andere mensen s’ avonds juist moe worden, word jij steeds productiever. Zo ga je ineens allerlei dingen ondernemen. Je gaat ineens die lade opruimen, of gaat bezig met je huiswerk. En dat terwijl je je in de middag een beetje suf voelde.
☾ Vroegslapers vind je ongezellig
Jij kunt je niet voorstellen dat mensen s’ avonds vroeg naar bed gaan. Ongezellig vind je het. Er is toch niets leuker dan een avondje bankhangen met hapjes, en tot diep in de nacht naar leuke films kijken? En maar hopen dat je de zin: ‘ik ben best wel moe’ nog een tijdje niet hoeft te horen.

☾ Je doucht liever ‘s avonds
Alles wat je ‘s avonds doet, hoef je s’ ochtends niet meer te doen. Daarom ben jij er groot voorstander van om in de avond te douchen. Kun je in de ochtend weer wat langer uitslapen, en ben je binnen no-time klaar om de deur uit te gaan.

☾ Snoozen, snoozen, snoozen
Dat je in de avond langer wakker blijft kent enkele gevolgen. Snoozen, bijvoorbeeld. Voordat jij je bed uitkomt heb je minimaal drie keer op de snoozeknop gedrukt. Het liefst draai jij je weer om en blijf je nog een paar uur liggen. Maar helaas, je zult toch moeten.

Beeld: iStock