Lifestyle

Deze dingen kun je met je huisdieren doen tijdens de quarantaine

Samen met je huisdieren in quarantaine zitten kan goed van pas komen. Je kunt hierdoor veel meer tijd met ze doorbrengen en verschillende dingen te doen die je normaal niet (zo vaak) met ze doet. Om je alvast een paar ideeën te geven, staan hier enkele leuke activiteiten.

1. Nieuwe trucjes leren

Nu we genoeg tijd over hebben is het een perfect moment om je huisdier wat trucjes te leren. Dit kan later nog van pas komen. Vooral honden houden ervan om nieuwe dingen te leren, dus geef ze een uitdaging door ze nieuwe trucjes bij te brengen. Op YouTube zijn genoeg verschillende video’s te vinden en daag je huisdier uit. Deze dagen zijn perfect om dit te doen. Vooral het oefenen van trucjes die je huisdier al kent en het aanleren van nieuwe trucjes!

Watch on YouTube

2. Puzzelen

Wat is er beter dan speelgoed? Bijvoorbeeld eentje wat je huisdier beloont met een traktatie! Deze puzzels houden je huisdier geprikkeld en zorgen dat honger wegblijft. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt ze online bestellen, maar ook zelf maken.

3. Spoor uitzetten

Verberg traktaties rond het huis of in kleiner gebied, om je huisdier te laten zoeken. Het dier zal zijn neus goed moeten gebruiken om de verborgen schatten te vinden. Je kan bepalen hoe makkelijk of moeilijk je het spel wilt hebben, afhankelijk van waar je besluit ze te verstoppen.

4. Speel verstoppertje

Je hebt dit spel waarschijnlijk vaak gespeeld toen je een kind was, dus waarom zou je dit nu niet ook met je hond kunnen spelen? Om ervoor te zorgen dat dit echt werkt, zul je je hond de basiscommando’s moeten begrijpen, zoals zit, blijf en kom. Breng ze naar een kamer en vraag ze om hier te blijven. Jij loopt weg en verstop jezelf op een andere plek. Als je de perfecte verstopplaats hebt gevonden, roep dan hun naam om ze aan te moedigen je te komen zoeken. Beloon ze als ze je eenmaal hebben gevonden.

Ken jij deze weetjes over honden al? Check het hier.

5. Snuffelkleed

Voor honden en katten is dit een leuke manier op ‘anders’ te speuren. Ook een snuffelkleed kun je zelf maken, maar zijn ook te koop bij webshops. Je verstopt lekkers in de verschillende gaten van het matje, zodat je huisdier echt op zoek moet naar de juiste plek.

Wist jij dat deze bijzondere dieren ook huisdieren zijn? 

Bron: smolke.nl, bucketlistjourney.net, puppyleaks.com | Beeld: Unsplash

Must reads 👀