Lifestyle

Fotoboek maken? Tips om ‘m helemaal compleet te maken

Tijdens vakanties loop jij ieder moment van de dag met je camera in je handen, om zo de mooiste plaatjes vast te leggen. Heerlijk om later als herinneringen te hebben, toch? Foto’s maken doe je graag, maar een fotoboek maken vind je toch wel een behoorlijke klus. Je blijft maar uitstellen en uitstellen. Zonde, want zo’n fotoboek is prachtig om te hebben. Ga jij een fotoboek maken? Tips om ‘m helemaal compleet te maken vind je hier.

Fotoboek maken? Tips: Houd de cover simpel
Zorg ervoor dat je een cover maakt die je altijd leuk blijft vinden. Ga dus niet voor gekke plaatjes, smileys en kleurtjes, want de kans is groot dat dit over een paar jaar niet meer jouw stijl is. Kies dus voor een simpele cover. Als je uiteindelijk meerdere fotoboeken gaat maken, zal het geheel er ook een stuk mooier uitzien.

Fotoboek maken? Tips: Plak de foto’s op volgorde
Een fotoboek is een soort van samenvatting van een bepaald moment. Van jouw droomreis of familiedag bijvoorbeeld. Om een rode draad toe te voegen aan het boek is het een goed idee om de foto’s op chronologische volgorde te plakken. Begin bij het begin van je reis en eindig bij het einde. Een stuk makkelijker als je het fotoboek aan anderen laat zien.
Fotoboek maken? Tips: Bewerk foto’s lichtelijk
Je wilt je fotoboek natuurlijk zo echt mogelijk maken. Toch kan een kleine aanpassing geen kwaad. We willen natuurlijk niet zeggen dat je allerlei filters over je foto’s moet gooien, maar het bijwerken van contrast of helderheid kan een mooi effect hebben. 

Fotoboek maken? Tips: Voeg teksten toe
Een leuk idee voor de mensen die naast foto’s maken ook nog een reisdagboek bijhouden, is het toevoegen van teksten. Een kleine, grappige tekst over de situatie die je op de foto ziet kan heel leuk zijn om over een aantal jaar terug te lezen. Op die manier wordt herinneringen ophalen nóg leuker.

Fotoboek maken? Tips: Blijf dezelfde stijl gebruiken
De een houdt ervan om foto’s als een collage over elkaar heen te plakken, terwijl de ander er juist van houdt om foto’s recht en in een bepaalde vorm te plakken. Een fotoboek ziet er vaak mooier uit wanneer er één en dezelfde stijl is aangehouden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende templates maken die je gaat gebruiken.

En, ga jij aan de slag met een fotoboek maken? Tips die we hier hebben beschreven kunnen je hopelijk goed op weg helpen. Uiteindelijk is het natuurlijk het belangrijkste dat jij een fotoboek maakt die bij jou past. Dan wordt ‘ie vast al super!

Beeld: iStock