Food

7 typische snacks uit jouw basisschooltijd

Je kan jouw basisschooltijd vast nog heel goed herinneren, vooral de pauzes. Lekker buiten spelen met je vriendinnen of als het vies weer was binnen Klokhuis kijken. Daarna was het dan eindelijk tijd voor het pauzehapje… Wow, klinkt dat niet heel bekend in de oren? Voor ons namelijk wel! Wij kunnen ons de typische snacks in de pauze nog zó goed herinneren, alsof het gister was.

Dora koekjes

Deze koekjes waren super lekker! Vaak ging je ook nog de klas rondkijken welk figuur je klasgenoten op hun koekje hadden. Was het Dora, Diego, Zwieber of Boots…

View post on Instagram
 

Liga

Iedereen had een andere volgorde om dit koekje op te eten. De een at eerst het randje koek en de ander juist eerst het binnenste gedeelte met vulling.

View post on Instagram
 

Smoeltjes

Het zakje koekjes met leuke ‘smoeltjes’ erop. Daarbij hadden de koekjes ook nog eens een lekkere speculaas smaak. 

View post on Instagram
 

Prince Mini Star

Vijf kleine koekjes in een zakje met aan de binnenkant een heerlijke chocoladesmaak. Yum! Ook deze koekjes werden op verschillende manieren gegeten. 

View post on Instagram
 

Brinky

Dit koekje was ook een van de favoriete… Het knapperige koekje met een witte crème en een buitenkant van chocolade. Alleen bij de gedachte van dit koekje, loopt het water al bij ons in de mond. 

View post on Instagram
 

Stuk Fruit

Naast al je klasgenoten die van die lekkere koekjes hadden waren er natuurlijk ook genoeg die een stuk fruit mee hadden. Sommige omdat het moest van de ouders en sommige kozen er zelf voor. Een lekkere banaan of een bakje druiven is ook heerlijk en ook nog eens gezond. 

View post on Instagram
 

Sultana

Sultana is misschien wel het populairste pauze hapje dat er is. Een pakketje met drie koekjes erin, lekker hoor. Er waren van Sultana altijd veel verschillende smaken, bijvoorbeel appel, naturel met suiker, tomaat & kaas of kaneel. Genoeg keuze dus..;)

View post on Instagram
 

Naast al die lekkere pauzehapjes heb je natuurlijk ook veel woorden die jou doen denken aan de basisschool. Ben jij benieuwd naar die woorden? Klik dan hier

Beeld: iStock

Must reads 👀