Lifestyle

Waarom we even niet op bezoek moeten gaan bij onze opa’s en oma’s (maar ze wel moeten blijven bellen)

Er is niets leuker dan een middagje op de koffie bij opa en oma. Gezellig samen kletsen en genieten van een bakkie koffie, en al het lekkers dat oma weer eens uit de kast trekt. Helaas is het belangrijk dat we deze bezoekjes aan onze opa’s en oma’s de komende tijd overslaan, vanwege het coronavirus. Dit is waarom we even niet op bezoek moeten gaan bij onze opa’s en oma’s, maar ze wél moeten blijven bellen.

Het laatste wat we willen is natuurlijk andere mensen besmetten met het coronavirus. En vooral oudere mensen moeten we vermijden. Iedereen ouder dan 70 en mensen met gezondheidsklachten zijn extra kwetsbaar als zij besmet worden met het coronavirus. Juist daarom is het belangrijk om niet bij opa en oma op bezoek te gaan. Het is sowieso verstandig om dit uit voorzorg al niet te doen, maar wanneer je last hebt van verkoudheid, hoesten of koorts moet je al helemaal niet op bezoek gaan.

Vooral blijven bellen

Dat je niet bij ze langs moet gaan om ze te beschermen is duidelijk, maar dat betekent niet dat je ze niet mag bellen. In tegendeel zelfs. Het is juist hartstikke belangrijk dat we onze opa’s en oma’s wel blijven bellen. Ouderen zijn vaak eenzaam, en geen bezoek krijgen van kleinkinderen kan deze eenzaamheid alleen maar versterken. Bel dus gerust iedere dag, of in ieder geval vaak genoeg, om even met je opa of oma te kletsen. En stiekem heb je zo ook een update, om in te gaten te houden hoe het met ze gaat ;-).
Bron: RIVM | Beeld: iStock