Lifestyle

Science says: mensen die tussen 1981 en 2000 zijn geboren voelen zich het eenzaamst

Van Hyves, CD spelers, Pokémon, de Olsen Twins, MSN tot aan Didl. Als je bent geboren tussen 1981 en 2000 - oftewel in de millennial generatie - herinner je deze dingen waarschijnlijk allemaal. We worden ook wel de 'social media generatie' genoemd. Maar ondanks dat we zoveel online contact met elkaar leggen, blijken we wel de meest eenzame generatie te zijn. 

Hoewel je misschien zou denken dat het vooral oudere mensen zijn die zich vaak eenzaam voelen, blijkt uit onderzoek van Yougov dat het vooral veel jonge mensen zijn die dit gevoel hebben. Aan het onderzoek deden meer dan 1200 volwassenen van achttien jaar en ouder mee. En wat bleek? Wel zo'n 30% voelde zich altijd of heel vaak eenzaam. Bij generatie X (37 tot 56 jaar) is dit maar 20% en slechts 15% van de babyboomers (57 tot 72 jaar) laat zien dat onze ouders eigenlijk een socialer leven hebben dan wij. Say whaaat!?

En wow, dit komt er nog bij: een kwart van de millenials zegt geen kennissen te hebben, 22% procent zegt geen goede vrienden te hebben en 30% geeft aan helemaal geen vrienden te hebben. Heftig!

Social media
De onderzoekers weten niet precies hoe het komt, maar social media en internet zouden er invloed op kunnen hebben. De hele dag door snapchatten, instagrammen of whatsappen we. Al die leuke selfies die je ziet laten je misschien denken dat niemand last heeft van eenzaamheid. Maar niets is wat het lijkt. Er komen nou eenmaal ook een hoop onzekerheden bij kijken, zoals de Fear Of Missing Out (FOMO).

Aangezien we zijn opgegroeid met social media en internet, is het lastig voor ons om dit uit ons leven te bannen. Toch blijkt uit een studie van de Universiteit van Pensylvenia, dat minder social media gebruik wel zorgt voor minder last van depressiviteit en eenzaamheid. Heb je hier wel eens last van? Switch je telefoon dan lekker eens een middagje uit en bel iemand op om wat gezelligs te doen. Soms is het goed om even offline te zijn!

Bron: yougov.com, i-d.vice.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook