Health

Dit luxe merk legt productie stil om desinfecterende handgel te produceren

Het is je vast wel opgevallen dat elk land maatregelen treft rondom het coronavirus. Mensen slaan massaal desinfecterende handgel in om besmetting te voorkomen en zichzelf zo schoon mogelijk te houden. In Nederland was dit al snel op en het is voor winkels moeilijk om hier nieuwe voorraad van te krijgen want Nederlanders zijn niet het enige met dit idee. Onderneming LVMH besluit om hier iets aan te doen en neemt een drastische beslissing. 

Gratis desinfecterende handgels

LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) een Frans bedrijf die parfums van o.a. Dior, Kenzo en Givenchy produceert, stopt hier nu tijdelijk mee. Ze hebben bekend gemaakt dat ze nu alleen maar desinfecterende handgel gaan maken voor Franse gezondheidsorganisaties. Deze mogen dan gratis worden weggegeven. Volgens World Health Organisation zijn er in Frankrijk ongeveer 3600 mensen besmet en 79 doden gevallen. 

Het bedrijf liet dit weten via een persbericht Ze zeggen hiermee het tekort aan handgel in Frankrijk te willen verminderen en dit als een prioriteit zien. Ze gaan hier net zo lang mee door als dat het nodig is meldt de organisatie. Wij vinden dit een geweldig iniatief en hopen dat het effect heeft.

Bron: vogue.nl, who.int | Beeld: Getty Images