Lifestyle

Met deze tips kom jij van je misselijkheid af

Er is niets vervelender dan misselijk zijn. Als je misselijk bent heb je totaal geen behoefte aan eten en doe je ook niets liever dan thuis met een dekentje op de bank zitten. Misselijkheid komt nooit goed uit, dus daarom doe je er alles aan om ervan af te komen. Je kunt natuurlijk een paracetamol nemen, maar er zijn ook andere methodes om van je misselijkheid af te komen. Met deze tips kom jij van je misselijkheid af.

1. Gember
Gember is niet iets wat iedereen lekker vindt, maar is wel een goed hulpmiddeltje bij misselijkheid. Om gember te laten werken bij misselijkheid hoef je het niet eens helemaal op te eten, maar ook alleen kauwen op gember doet zijn werk. Gember bevat namelijk het stofje ‘gingerol’. Wanneer je deze stof binnenkrijgt wordt het signaal tussen de maag en het ‘braakcentrum’ tijdelijk geprobeerd. 

2. Geuren vermijden
Als je ergens niet op zit te wachten als je misselijk bent, dan is het wel een sterke geur. Eten dat sterk ruikt is al helemaal verschrikkelijk, maar ook een sterke parfumgeur kan al te veel zijn. Probeer deze geuren dus echt te vermijden wanneer je misselijk bent, want ze maken je misselijkheid alleen maar erger.
3. Augurk
Zuur helpt tegen misselijkheid. En als er iets zuur is, dan is het wel een augurk. Veel zwangere vrouwen hebben zin in augurk tijdens hun zwangerschap, maar bij normale misselijkheid werkt het eten van augurk dus ook. Echter is het niet goed om augurk te eten wanneer je misselijk bent door een voedselvergiftiging.

4. Rechtop zitten
De kans is groot dat jij ‘eventjes gaat liggen’ wanneer je je niet goed voelt. Dat klinkt logisch, maar eigenlijk kun je juist beter niet gaan liggen. De misselijkheid wordt namelijk alleen maar erger wanneer je gaat liggen. Wat je wel moet doen, is rustig rechtop gaan zitten. Sluit even je ogen en probeer je te ontspannen.

5. Water drinken
Het klinkt als een inkoppertje, maar het is toch wel echt belangrijk: drink vooral water. Hier zit ook nog wel een bepaalde tactiek in. Het is niet de bedoeling dat je volle glazen water achterover gooit, maar het is juist goed om water met mate te drinken. Neem daarom één slok om de 5 á 10 minuten.

Bron: promovendum | Beeld: iStock