Lifestyle

Snel last van maagpijn? Dan moet je deze etenswaren mijden

Iedereen die weleens maagpijn heeft gehad weet hoe ontzettend vervelend dit kan zijn. Je verkrampt helemaal, en je kunt eigenlijk niks eten zonder het te verergeren. Maagpijn wordt namelijk vaak veroorzaakt door het eten van de verkeerde etenswaren. Voorkomen is beter dan genezen, dus de volgende etenswaren kun jij in het vervolg beter overslaan.

1. Frituur
Vet eten kan ervoor zorgen dat jij last krijgt van maagpijn. Geen wonder dat gefrituurd eten dus niet goed voor je is. Hoe verleidelijk het misschien ook is, probeer die bittergarnituur dus echt over te slaan.

2. Alcohol
Vaak last van maagpijn na tijdens of na een avondje stappen? Dan kan alcohol de oorzaak zijn. Bij het drinken van alcohol maakt je lichaam meer maagzuur aan. Dit kan ervoor zorgen dat je op een gegeven moment last krijgt van maagpijn. Drink dus met mate, of sla af en toe een glaasje over.

3. Sterk gekruid eten
Als jij fan bent van een behoorlijke scheut kruiden over je eten, dan kan het zijn dat je daar maagpijn van krijgt. Sterk gekruid eten is namelijk best heftig voor je maag. Houd voor jezelf eens in de gaten of je snel last krijgt van maagpijn na het eten van gekruid eten, en probeer in het gevolg minder kruiden te gebruiken. Misschien merk je effect.

4. Frisdrank met prik
Een glaasje frisdrank op z’n tijd moet kunnen, maar hou er wel rekening mee dat al dat koolzuur ervoor kan zorgen dat je last kunt krijgen van je maag. Frisdrank bevat veel suiker, en dat kan maagklachten veroorzaken. Maar ook zitten er koolzuurballetjes in, die je buik doen opblazen.

5. Uien
Zoals we net al aangaven is sterk gekruid eten een boosdoener wat maagpijn betreft. Rauwe uien zijn ook sterk van smaak, en kunnen er ook voor zorgen dat je maagpijn krijgt. Probeer daarom zo min mogelijk uien te eten. 

Bron: avogel, alcoholinfo, 24kitchen | Beeld: iStock