Health

Er bestaat een wijn- en kaas marathon

Hoe chill is de combinatie van wijn en kaas? En als je jezelf schuldig voelt dat je te veel calorieën naar binnen hebt gewerkt, kan je het er weer uit rennen. Er bestaat namelijk een marathon met wijn én kaas. Trommel je besties maar op en let’s go!

Het bijzondere ‘Marathon du Medoc’ 

Dit is de naam van deze speciale manier om een marathon te lopen. Je kan als opwarming even naar Frankrijk rennen want daar vindt het evenement plaats. De route loopt langs oude kastelen, mooie landschappen én prachtige wijngaarden. Naast alle wijn, zijn de outfits van de deelnemers ook erg opmerkelijk. Mensen komen in de gekste kostuums zoals o.a. een fles wijn, een duivel of een Viking. 

Stations om te hydrateren met wijn

Als je een marathon loopt is het normaal dat je soms een stop kan maken om water te drinken. Natuurlijk is dit ook mogelijk bij deze ‘bijzondere’ marathon. Daarnaast kan je ondertussen ook stoppen om te genieten van wijnproeverijen en kaasjes. Als dit niet echt jouw ding is kan je ook genieten van lokale druiven, ijs of oesters. Je hoeft je toch niet enorm te haasten want je mag zes en een half uur over de 48 kilometer doen. Hierdoor hoef je jezelf niet slecht te voelen omdat je even een ‘iets’ te lange break hebt genomen. Yay!

De marathon wordt gehouden op 12 september 2020.

Bron: zelfmaak-ideetjes.nl, marathondumedoc.com | Beeld: Getty Images