Films & Series

Deze dingen herken je als je vroeger Het Huis Anubis keek

Was jij vroeger ook helemaal fan van Het Huis Anubis? Elke avond zat je klaar voor de televisie om te zien wat de bewoners nu weer zouden beleven. Het Huis Anubis was altijd het gespreksonderwerp tussen jou en je vriendinnen. Zal Fabian zijn liefde verklaren aan Nienke? Wanneer komt Sarah terug? Wie is de uitverkorene? Deze dingen herken jij sowieso als je Het Huis Anubis keek.

1. Je had alles wat gerelateerd was aan de serie

Natuurlijk moest de rest van de wereld ook weten dat jij fan was van Het Huis Anubis. Daarom had jij een broodtrommel, drinkbeker, bedovertrek, de boeken, dvd’s en niet te vergeten; het bordspel. Dit speelde jij constant met je vriendinnen en het was altijd een enorme strijd om als eerste alle hiërlogliefen te verzamelen. Ook werd de ‘Loper’ en het ‘Victor Slaapt’-kaartje constant gestolen. 

2. Het was een droom om ze in het theater te bewonderen

Tot vreugde van alle fans kwam de hit-serie ook met een theatershow. ‘Anubis en de Graal van de Eeuwige Vriendschap’ was hun eerste show. Jij maakte extra auto’s schoon en liet de honden van de buren tig keer uit om een ticket te kunnen bemachtigen. Vervolgens kwamen ze ook nog met een tweede show ‘De Legende van het Spooktheater’. Je geluk kon niet op.

3. Jij wilde als eerste de films zien

Naast de fantastische afleveringen op televisie, maakte de inwoners van het huis ook wilde avonturen mee op hun schoolreisje naar Frankrijk en het verjaardagsfeest van Appie in het spookhuis. Dit ging jij natuurlijk zo snel mogelijk met je besties bekijken in de bioscoop bij jullie in de buurt. 

4. Jij moest naar Plopsaland voor Anubis The Ride 

Plopsaland kwam op het geweldige idee om een achtbaan te maken die gebaseerd was op je favoriete serie. Helaas was Plopsaland in België, dus niet om de hoek. Jij moest je ouders smeken om hierheen te gaan. Als je geluk had, kon jij dus een kijkje nemen in ‘het huis’ en een ritje doen in de achtbaan.

5. Je was bang voor Sarah en Rufus

Als er iets was waar jij je Anubis dekbed van onderzweette, waren het Sarah en Rufus. Deze twee personages jaagden jou de stuipen op het lijf. De oude vrouw die schreeuwde “Pas op voor de zwarte vogel!” en Nienke een bezoekje bracht in haar dromen of die vent met het creepy vogelmasker die Patricia stalkte. Jeugdtrauma’s. 

Beeld: Brunopress, Getty Images