Beauty

Dit is alles wat jij moet weten over IPL ontharen

Het is de droom van iedere vrouw om elke dag zonder lichaamsbeharing door het leven te gaan, zonder steeds met een scheermesje aan de haal te moeten. Gelukkig is daar de mogelijkheid tot IPL ontharen. Een methode die ervoor zorgt dat jouw haartjes als sneeuw voor de zon verdwijnen én weg blijven. Dit is alles wat jij moet weten over IPL ontharen.

Wat is IPL ontharen?
IPL ontharen is een methode die ervoor zorgt dat haartjes langer wegblijven. Veel langer dan wanneer je je haar scheert. Een IPL-apparaat werkt heel simpel. Bij IPL ontharen worden er korte lichtflitsen ‘afgevuurd’ op de huid. De energie wordt op die manier overgedragen aan de huid, waarna de energie weer wordt verplaatst naar het haarzakje. Het haarzakje wordt door de energie heel warm en gaat hierdoor kapot. Op deze manier groeien de haartjes op den duur niet meer terug. Kies je voor IPL ontharen? Dan is de kans groot dat je na een aantal behandelingen 80 tot 90 procent minder haar hebt dan voorheen. 

De behandeling van IPL ontharen
Als je kiest voor IPL ontharen dan kun je allereerst een intakegesprek verwachten. De behandelaar bekijkt dan het gebied dat jij wilt laten ontharen en geeft je vervolgens advies. Een aantal weken voorafgaand aan het IPL ontharen moet je de zon en de zonnebank vermijden, en mag je de haartjes niet epileren of harsen. Als je dit wel doet, dan zal het IPL ontharen veel minder goed aanslaan.

Meestal wordt er tijdens de behandeling een gel aangebracht. Vervolgens worden de haartjes verwijderd. Het gevoel dat je ervaart is niet heftig en is te vergelijken met een elastiekje dat tegen je huid wordt geschoten. 
Zelf IPL ontharen
Als je geen tijd hebt voor een bezoekje aan de behandelaar, dan kun je ook bij jezelf IPL ontharen. Hier heb je echter wel een IPL-apparaat voor nodig. Er zijn veel verschillende IPL-apparaten te koop, dus lees je goed in voordat je er eentje aanschaft. Vergelijk ze en laat je eventueel informeren door een professional.

De kosten van IPL ontharen
IPL ontharen is niet goedkoop. Gemiddeld betaal je voor het IPL ontharen van een klein oppervlak tussen de 25 en 50 euro per behandeling. Voor het IPL ontharen van één been betaal je gemiddeld rond de 200 tot 250 euro. Een behoorlijk prijskaartje, dus. Ga ervan uit dat je de behandeling ook nog eens meerdere malen moet herhalen om écht van het haar af te zijn.

Bron: metiplontharen | Beeld: iStock