Films & Series

Deze films moet je kijken als je over een break-up heen wil komen

Break-ups zijn ontzettend vervelend en op dat moment heb je het gevoel alsof je er never nooit meer uit komt. Het is zeker moeilijk om over een break up heen te komen, maar afleiding is het beste medicijn. Je kan muziek luisteren, een boek lezen, met vriendinnen afspreken of lekker op de bank een film kijken. Voor die laatste optie hebben wij even een lijstje gemaakt met de aller-leukste films die jou meteen in een good mood brengen. 

1. Soof

Deze feel-good film laat jou zien dat je als vrouw helemaal geen man nodig hebt. Soof heeft problemen in haar huwelijk en probeert het beste ervan te maken. Dit zorgt voor hilarische momenten en doet jou even vergeten dat je in deze vervelende situatie zit. 

2. How to Be Single

Deze film laat zien hoe leuk het single leven kan zijn en dat je geen seconde meer treurig je bed moet gaan liggen met een bak ijs. In deze film gaat over vier vrijgezelle vrouwen in New York. Allemaal hebben ze verschillende issues en proberen te leren hoe je op de juiste manier single kan zijn. Je ziet hoe zij daten in New York en natuurlijk welke blunders daarbij horen. 

3. Mamma Mia

Hoe fijn is het om de leukste ABBA-hits mee te zingen? De beste afleiding ooit. Daarnaast gaat de film over Donna, een alleenstaande moeder, die samen met haar dochter Sophie een hotel runt op een Grieks eilandje. Sophie gaat trouwen met haar verloofde Sky en wil daarvoor haar vader uitnodigen. Ze weet alleen niet precies wie dat is. Daarom nodigt ze de drie mannen uit waar haar moeder verliefd in het geheim over schreef in de periode dat Sophie verwerkt werd. Dit zorgt voor heerlijk ongemakkelijke situaties en een hoop humor. 

4. Bridget Jones’s Dairy

Als de vrijgezelle Bridget 32 wordt, komt ze erachter dat haar leven niet is zoals ze had gepland. Ze rookt en drinkt. Ook vind ze zichzelf te dik. Hier wil ze iets aan doen en gooit haar leven compleet om. Ze stopt met haar slechte gewoontes en gaat op mannenjacht. Deze filmreeks(!) is een klassieker die elke vrouw waarschijnlijk wel eens in haar leven gezien heeft. 

5. Forgetting Sarah Marshall

Peter wordt gedumpt door televisiester Sarah Marshall. Zijn wereld staat op zijn kop en om bij te komen hij een trip naar Hawaï. Hij komt daar zijn ex tegen met haar nieuwe vriend. Hij vindt troost bij een nieuw meisje Rachel. Als deze man over zijn break-up heen kan komen, kan jij dat sowieso. 

 

6. Legally Blonde

De film gaat over Elle Woods. Ze is populair, heeft een relatie met de leukste jongen op haar school, en  ze wil ontzettend graag Mrs. Warner Huntington III worden. Er is alleen één ding dat haar boyfriend er van afhoudt om haar ten huwelijk te vragen: Elle is te blond. Wanneer hij zijn spullen pakt om naar Harvard te gaan komt hij een oude vriendin tegen. Elle moet alles op alles zetten om ook tot Harvard toegelaten te worden, en is vastberaden hem terug te winnen. 

7. Gooische Vrouwen

Deze film laat zien dat je vriendinnen voor alles gaan. Gooische Vrouwen is dé Nederlandse vrouwenfilm die je echt niet mag missen. Cheryl betrapt haar man op vreemdgaan, Anouk pleegt kunstfraude, Claire laat haar verloofde achter bij het altaar en Roelien vecht met haar familie om haar liefde voor de natuur. Om aan dit alles te ontsnappen, besluiten ze een zelfhulpcursus in een Frans kasteel te doen. Dit loopt alleen iets anders dan verwacht.

Beeld: iStock