Films & Series

Zo worden de matches gemaakt in ‘Married At First Sight’

Naast First Dates, Love Island en Temptation Island, is Married At First Sight ook zeker één van onze guilty pleasures. Twee mensen worden door de wetenschap gekoppelt en stappen met een onbekende in het huwelijksbootje. Dit zorgt natuurlijk voor ongemakkelijke situaties en daar smullen wij enorm van. Maar ben jij ook zo benieuwd hoe deze matches gemaakt worden? Wij zochten het uit. 

Het begint met de aameldingen 

De eerste aflevering van het programma begint altijd met rijen van single mannen en vrouwen die zich hebben aangemeld. Natuurlijk word je daar niet zomaar voor uitgenodigd en gaan er nog twee grote stappen aan vooraf. Eerst meld je jezelf online aan en vul je een ‘Online Matchtest’ in. In die test staan 300(!) vragen over je persoonlijkheid en je relatiestijl. 

Als het resultaat van de ‘Online Matchtest’ bekend is, voer je persoonlijke gesprekken. Hieruit maken de matchmakers op of jij geschikt bent om mee te doen aan dit avontuur. Je moet klaar zijn voor een langdurige relatie en de juiste motivatie hebben om mee te doen. Natuurlijk niet voor 30 seconds of fame. Daarnaast wordt er ook een biologische check gedaan om te voorkomen dat je wordt gematcht met een familielid. Dat zou het wel heel ongemakkelijk maken…

De testdag 

Uit de uitslag van dit onderzoek wordt er weer een selectie gemaakt. Deze mensen worden uitgenodigd voor de testdag. Dit is dus pas wanneer er wordt gefilmd. Wow. Zoals je ook kan zien op televisie (of Videoland), worden de kandidaten door de matchmakers geïnterviewd en volgen ze workshops. Weet je nog? De dans-workshop dit seizoen. Hilarisch. Ze kijken natuurlijk niet per sé wie de beste moves heeft, maar wie er het meeste opvalt. Aan het einde van elke dag overleggen de vier matchmakers wie hun het meeste opviel een en zo ontstaat er opnieuw een selectie van mensen. Van dit overgebleven groepje gaan ze kijken naar mogelijke matches en dan begint het gedetaileerde werk. 

Zo worden de koppels samengesteld

Als de koppels worden besproken in het programma, vertellen de matchmakers altijd het percentage wat het stel scoort. Dit is altijd boven de 70% omdat dit betekent dat de match inhoudelijk goed genoeg is om te kunnen slagen. Als dit het geval is, worden de twee kandidaten verder onderzocht. Het is belangrijk dat het koppel beide eigenschappen bezitten die duidelijk maken dat zij écht achter dit experiment staan en klaar zijn voor een relatie. De twee lovebirds moeten elkaar ook fysiek aantrekkelijk vinden en ook hiermee wordt rekening gehouden. De matchmakers kunnen alleen niet in de glazen bol kijken en kan het altijd anders lopen. Daarom kan een koppel ook nooit een score hebben van 100%.

Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van het moment zelf. De experts kunnen filosoferen en 100 tests doen, maar nooit helemaal uitschrijven hoe het experiment precies gaat lopen. Mensen zijn onvoorspelbaar en slaan soms een totaal andere weg in. Dit maakt, net als First Dates, dit programma juist zo leuk om naar te kijken. 

Bron: telegraaf.nl | Beeld: Unsplash 

Must reads 👀