Travel

Dit zijn de mooiste stranden ter wereld

Witte stranden en super helder water. Dat is natuurlijk een geweldige combinatie. In Nederland is dit helaas niet het geval… Alleen is de wereld natuurlijk veel groter dan alleen Nederland. Je hebt genoeg paradijselijke stranden in de wereld. Wij hebben wat van de mooiste exemplaren voor je op een rijtje gezet. 

Navagio beach, Zakynthos

Navagio beach staat ook wel bekend onder de naam shipwreck beach. Het strand kan je vinden op het Griekse eiland Zakynthos. Op het strand ligt een oud aangespoeld scheepswrak. Het is dan ook een erg bekend strand onder de toeristen. Het water is zo mooi blauw dat je het gevoel hebt dat je in een sprookje leeft. Je kan dit strand bereiken via de hoge rotsen of per boot. 

Bora Bora, Frans Polynesië

Deze bestemming is voor velen een droom en staat bovenaan op het lijstje. Het mooie plekje ligt midden in de Stille Oceaan tussen Australië en Zuid-Amerika. Bora Bora staat ook wel bekend als de plek waar je in kleine villa’s op het water kan verblijven. Wie wilt dat nou niet?!

Pink Sand Beach

Op dit strand vind je roze zand. Je kan dat mooi vinden of juist lelijk. Vergeet je duikbril niet want je kan hier goed snorkelen, daarbij kan je een nog eens geluk hebben met het spotten van dolfijnen.

Lees ook: 5 roze stranden die je echt gezien moet hebben

Eagle Beach, Aruba

Eagle beach is een strand van het idyllische eiland Aruba. Sommige zeggen dat dit strand de mooiste is van heel de Caraïben. Het strand is namelijk nog erg schoon en niet vertrapt door de toeristen van het eiland. Echt een aanrader dus! Aan het strand bevinden zich ook nog eens meerdere hotels.

Cala Tarida, Ibiza

Dit strand is te vinden op het Spaanse eiland Ibiza. Ibiza staat bekend als het eiland dat je kan vergelijken met de Caraïben. Alleen is Spanje twee en een half uur vliegen en de Caraïben minimaal zes uur. Cala Tarida is dan ook een super mooi zandstrand met helderblauw zeewater. Bij dit strand heb je ook nog eens super leuke Beachclubs en je kan je hier vanaf  ‘s ochtends vroeg tot ‘s avond laat genieten met een prachtige view.

Nui Beach, Thailand

Nui beach ligt ergens in de Phi Phi eilanden van Thailand. Het is een mooi wit zandstrand tussen de hoge rotsen, dat vrij moeilijk te bereiken is. Je kan bij het strand komen door een avontuurlijk wandeling over de rotsen, per boot of met een kajak. Het is dus niet een strand waar je snel naartoe gaat, maar het is zeker de moeite waard en druk zal het niet zijn.

Lees ook: De meest bijzondere stranden ter wereld

 Bron: Thailandtips.nl, Griekenland.net, landenkompas.nl, tripadvisor.nl | Beeld: iStock