Travel

De meest bijzondere stranden ter wereld

De golven, de zon, het zand… Het strandseizoen is helaas voorbij, stiekem kunnen we nu al niet wachten tot volgende zomer! Maar wist je dat er een paar stranden op de wereld zijn die er heel anders uitzien dan de stranden die je gewend bent? In dit artikel zetten we er een paar op een rij; wat dacht je van een strand van glas… Misschien vind je jouw vakantiebestemming voor volgend jaar wel! Kijk snel mee. 

Strand van glas | Fort Bragg, Californië


Bron


Bron

Jarenlang werd er afval gedumpt op Fort Bragg. Het gebied werd in 1967 afgesloten omdat het door al het vuil niet meer betreedbaar was. Gelukkig werd er besloten om het afval op te ruimen, dit duurde een paar jaar. Het enige dat er nog over is gebleven is glas. En wat levert dat mooie plaatjes op! Een geluk bij een ongeluk, zullen we maar zeggen. Fort Bragg -ook wel Glass Beach genoemd- is nu een populaire bestemming bij toeristen. 

Verstopt strand | Marieta Islands, Mexico


Bron

Heb je ook zo'n hekel aan bomvolle stranden? Dan is dit verstopte strand in Mexico wel iets voor jou. Je moet wel even door een grot zwemmen om er te komen, maar dan heb je ook wat! Helaas is het strand niet meer zo verstopt, door social media weten veel mensen van dit pareltje en het is dan ook een populaire bestemming geworden. Toch niet zo rustig als we hadden gehoopt… 

Playa de las Catedrales | Galicië, Spanje


Bron

Playa de las Catedrales betekent het strand van de kathedralen en je kunt vast wel raden waarom. De kliffen lijken namelijk op de bogen van kathedralen. Het strand is een Spaans natuurmonument. Als je het eens met je eigen ogen wil bekijken (staat al op ons lijstje!) dan kun je het beste gaan als het eb is, anders kun je niet overal komen. 

Lichtgevende zee | Malediven


Bron

Als je dol bent op de zee, dan moet je zeker één keer in je leven de lichtgevende zee zien! Deze zee is wat je noemt een natuurwonder. Het licht komt van een plankton dat licht krijgt via fotosynthese. Je moet het niet erg vinden om de zon te missen, want dit wondertje zie je natuurlijk alleen als het donker is ;-). 

Roze strand | Harbour Island, Bahamas 


Bron

Liefhebbers van de kleur roze moeten zeker een ticket boeken naar Harbour Island. Op dit eiland kun je geheel in stijl genieten van de zon en een cocktailtje op een -jawel- roze strand. Wat wil je nog meer… 

Rood strand | Galapagoseilanden

Als rood meer jouw kleur is dan heb je geluk, want er bestaat ook een rood strand! Het strand is rood door de hoeveelheid ijzer in de grond. Op dit bijzondere strand leven ook veel zeeleeuwen, die kun je ook mooi bewonderen als je hier ooit een keertje komt. Er is ook een rood strand in Hawaii. 

Schelpen strand | Shark Bay, Australië


Bron

Schelpen zijn altijd wel te vinden op het strand, maar in Australië is er een strand dat alleen maar bestaat uit schelpen! Heel mooi om te zien, alleen vragen we ons wel af of het niet pijn doet aan je voeten?

Drakeneierenstrand | Koekohe Beach, Nieuw-Zeeland 


Bron

Op dit strand kun je met je strandlaken liggen tussen de drakeneieren. Geen echte drakeneieren natuurlijk, maar daar lijken de stenen wel op. Een heel bijzonder strand dat je nergens anders ter wereld tegenkomt! 

Welk strand wil jij graag ooit een keer in het echt zien? 

Bron: ecotoerisme, arikairflight, boredpanda, webecoist.momtastic