Food

Maaltijdsalades voor als je een echte avocado-lover bent

Ben jij ook zo’n avocado-lover? En vind je het ook fijn om soms niet zo lang in de keuken te hoeven zwoegen voor een maaltijd? Dan is een maaltijdsalade dé perfecte uitkomst. Snel klaar, gezond(er) en ze kunnen ook nog eens super delicious zijn. Vooral als je er avocado aan toevoegt natuurlijk. Wij hebben de lekkerste recepten voor jou uitgezoch. Ready? Lees dan snel verder.

1. Avocadosalade met garnalen

Ingrediënten voor vier personen:

– stokbrood om af te bakken
– 3 avocado’s
– 3 teentjes knoflook
– peper en zout
– 200 gram gepelde garnalen 
– limoensap 
– olijfolie
– 125 ml volle yoghurt 
– 10 cherrytomaten 
– 150 gram rucola melange 

Recept:

♥ Verwarm de oven voor.  
♥ Snijd het stokbrood open en druppel wat olijfolie op de binnenkant. 
♥ Bak het stokbrood af en wrijf hem, nadat hij één minuut is afgekoeld, in met de knoflook.
Nog op zoek naar meer recepten met knoflook? Lees dan snel dit artikel!
♥ Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit en schil en snijd dit in plakjes.
♥ Druppel daar meteen een beetje limoensap overheen.
♥ Kluts de restanten van de limoensap en een scheutje zout en peper door de yoghurt.
♥ Maak de cherrytomaten schoon en snijd deze in stukjes.
♥ Roer dit door de avocado, rucola melange en de garnalen.
♥ Voeg een snufje peper en zout toe.
♥ Serveer dit met de yoghurtdressing en het stokbrood.

2. Avocadosalade met komkommer en tequiladressing(!) 

Ingrediënten voor vier personen:

– citroensap
– 2 theelepels met tequila 
– 1 eetlepel acaciahoning
– 1 theelepel chiazaad
– 50 milliliter extra vergine olijfolie
– 2 komkommers
– 3 avocado’s
– een takje peterselie
– 200 gram eikenblad slamelange 

Recept: 

♥ Meng de limoensap, honing, tequila en het chiazaad in een kom door elkaar heen. Druppel tegelijkertijd de olijfolie daar doorheen.
♥ Snijd de komkommers doormidden en daarna in dunne plakjes.
♥ Dep de plakjes komkommer droog.
♥ Snijd de avocado’s doormidden en snijd de binnenkant horizontaal en verticaal. Lepel dit uit.
♥ Verdeel de sla en de plakjes komkommer over vier borden en leg de avocado’s en peterselie bovenop. 
♥ Serveer dit met de dressing.

3. Kipsalade met avocado en couscous

Ingrediënten voor vier personen:

– 250 gram gerookte kip
– 2 avocado’s
– 10 cherrytomaten
– 100 gram feta kaas
– limoensap
– peper en zout
– 50 gram ongezouten walnoten of cashewnoten
– 250 gram couscous

♥ Kook de couscous en laat dit tien minuten afkoelen in de koelkast.
♥ Snijd de avocado’s doormidden en snijd de binnenkant horizontaal en verticaal. Lepel dit uit.
♥ Was de cherrytomaten en snijd per stuk in vier partjes.
♥ Snijd de gerookte kip in partjes.
♥ Doe de couscous, avocado’s, gerookte kip, cherrytomaten, fetakaas én de noten in een kom en hussel dit door elkaar.
♥ Voeg een scheutje limoensap en een beetje peper en zout toe. Meng het geheel nogmaals.

4. Vegetarische regenboogsalade

Ingrediënten voor vier personen:

– 4 tomaten 
– 2 avocado’s
– 6 eetlepels Griekse yoghurt
– citroensap
– peper en zout
– 2 kiwi’s
– 1 Kanzi appel
– 200 gram geraspte rode kool
– 200 gram rucola melange

♥ Meng de Griekse yoghurt met citroensap en een snufje peper en zout.
♥ Was de tomaten en de appel. Snijd deze daarna in kleine blokjes.
♥ Snijd de avocado’s doormidden en snijd de binnenkant horizontaal en verticaal. Lepel dit uit.
♥ Schil de kiwi’s en snijd ook deze in stukken.
♥ Leg de rucola onderaan de kom en verdeel dan de tomaten, appel, avocado’s en kiwi daarbovenop.
♥ Meng de rode kool hierdoor. 
♥ Giet de yoghurt-dressing over het geheel.
Benieuwd naar meer makkelijke vegetarische recepten? Check dan dit artikel.
 

5. Avocadosalade met spekjes
 

Ingrediënten voor vier personen:

– 250 gerookte spekreepjes
– 50 gram pijnboompitten
– 1 bol mozarella
– 100 gram veldsla
– 50 gram rucola
– citroensap
– 2 eetlepels olijfolie extra vierge
– 2 peren
– 500 gram vastkokende aardappels
– peper en zout

Recept:

♥ Warm de oven voor op 200 °C.
♥ Breng water aan de kook.
♥ Snijd de aardappels in plakjes van ongeveer twee centimeter.
♥ Kook deze voor ongeveer zes minuten en voeg ondertussen wat zout en peper toe.
♥ Giet de aardappels af en laat ze uitlekken.
♥ Leg de aardappels op de bakplaat (met bakpapier, ofcourse)
♥ Doe deze voor twintig minuten in de oven en keer deze na tien minuten om.
♥ In de tussentijd bak je de spekreepjes krokant.
♥ Voeg de pijnboompitten toe en bak deze nog twee minuten mee.
♥ Schil de peren en snijd deze in blokjes.
♥ Doe de rucola en veldsla in een kom en meng dit met een scheutje citroensap en de eetlepels olijfolie.
♥ Snijd de avocado’s doormidden en snijd de binnenkant horizontaal en verticaal. Lepel dit uit.
♥ Meng de aardappels, stukjes peer, pijnboompitten en de spekjes door de sla.
♥ Verdeel dit over vier kommen.
♥ Snijd de mozarella in plakjes en leg deze op de sla.
♥ Leg vervolgens de stukjes avocado daarop en besprenkel dit met een beetje zout en peper.

Bron: libelle-lekker.be, foxeslovelemons.com, lekkerensimpel.com, leukerecepten.nl, 24kitchen.nl | Beeld: iStock