News

Dit bedrag geven we als Nederlanders uit aan Valentijnsdag

De dag van de liefde is er eentje waarop het heerlijk is om degene waar je gek op bent eens goed in de watten te leggen. Wanneer je een single lady bent is het natuurlijk ook verleidelijk jezelf eens goed te verwennen. We get that! Misschien denkt je portemonnee daar toch wat anders over… We zijn de afgelopen drie jaar namelijk massaal meer uit gaan geven rondom Valentijnsdag. Oeps!

We geven met Valentijnsdag steeds meer geld uit

Sparen is natuurlijk best wel handig, maar geld laten rollen, dáar zijn wij Nederlanders ook hartstikke goed in. Dat doen we dan vooral online. Bij de ‘Mastercard Love Index’ bestudeerden ze de afgelopen drie jaar het uitgavenpatroon van Nederlanders rondom de dag van de liefde. Wat blijkt? Omstreeks 14 februari zijn onze uitgaven in vergelijking met drie jaar geleden met 11 % gestegen. Oeps! Gaven we in 2017 nog ongeveer 154 miljoen euro uit aan de dag van de liefde, in 2019 werd dat maar liefst 171 miljoen. De stijging online is vooral shocking, want dit percentage steeg met maar liefst 173 % ten opzichte van 2017. Guilty. 

Cadeaus zijn passé: we gaan voor mooie ervaringen

Een bloemetje, lingerie of een reep chocola krijgen is natuurlijk super leuk, toch zijn dit soort cadeaus de laatste jaren steeds minder populair. Mastercard ontdekte namelijk dat we de traditionele cadeaus vaker skippen en eerder gaan voor een ervaring, zoals een hotelovernachting. Sinds 2017 zijn deze ‘sentimentele’ uitgaven met maar liefst 65 procent gestegen. Grappig detail: in Nederland houden we niet van last-minute gedoe om de Valentijnsaankopen rond te hebben, want op 11 februari ligt bij ons de echte piek. De rest van Europa koopt haar cadeaus liever op de dag zelf. Pfieuw 😉

Beeld: iStock

Must reads 👀