Lifestyle

Met deze hacks wordt jouw haar minder snel vet

Terwijl je gisteren nog je haar hebt gewassen lijkt het wel alsof je er vandaag alweer patat op kunt bakken: het ziet er ontzettend vet uit. Met een vette coupe ga jij echt niet de deur uit, dus het is alweer tijd om je haar te wassen. Of niet? Droogshampoo biedt in veel gevallen al een uitkomst, maar daarnaast zijn er ook nog een aantal hacks waardoor jouw haar veel minder snel vet wordt. Zó kom jij van dat vettige haar af!

Met deze hacks wordt jouw haar minder snel vet

1. Douche met een lagere temperatuur
Douchen met een hoge temperatuur veroorzaakt meer talgproductie, wat weer voor vettig haar zorgt. Hoewel het misschien niet heel verleidelijk klinkt is het wel verstandiger om de douche net wat graden lager te zetten, zodat de talgproductie vermindert. 

2. Masseer je hoofdhuid niet
Er is niets fijner dan een heerlijke hoofdmassage, maar toch zul je die over moeten slaan wanneer je snel last hebt van vet haar. Een hoofdmassage stimuleert namelijk je bloedsomloop, en een goede doorbloeding stimuleert de talgproductie. Zorg er dus ook voor dat je je haar onder de douche niet masseert, want ook dan zul je daar de gevolgen van merken.

3. Doe conditioner alleen in de punten van je haar
Conditioner maakt je haar heerlijk zacht, maar tegelijkertijd ook eerder vet. Zorg er daarom voor dat je de conditioner alleen in de punten van je haar aanbrengt en je haar bovenop niet insmeert. Zorg er ook voor dat je zowel je shampoo bovenop als de conditioner onderin goed uitwast, want sporen van shampoo of conditioner kunnen ook vet haar veroorzaken.

haar minder snel vet
4. Blijf met je handen uit je haar
Hoe lastig het ook is: blijf met je handen uit je haar. Meiden met lang haar of een pony zullen vooral veel aan hun haren zitten, maar weet dat dit vet haar veroorzaakt. Je handen zijn namelijk ook al vet van zichzelf. Om te voorkomen dat je toch met je handen aan je haar zit is een staart of een klemmetje een goede oplossing.

5. Verschoon je kussensloop vaak genoeg
De kans zit er dik in dat jij je beddengoed niet vaak verschoont (in dit artikel lees je hoe vaak jij jouw beddengoed eigenlijk zou moeten wassen). Doordat je ‘s nachts met je hoofd op je kussen ligt komt er vet van je haar op je kussen. Als je hier vervolgens weer op gaat liggen, dan komen die vetten weer in je haar terecht. Het is dus een goed idee om je kussensloop net iets vaker te verschonen.

6. Was je haar niet te vaak
Als je vet haar hebt zul je al snel de neiging hebben om je haar te wassen, maar hierdoor vererger je het probleem alleen maar. Te vaak je haar wassen zorgt er namelijk voor dat je haar juist sneller weer vet wordt. Probeer je haar 2 á 3 keer per week te wassen. Is je haar tussendoor toch vet? Probeer deze vettige look dan te verminderen door droogshampoo te gebruiken.

7. Draag een staart / knotje
Wanneer je haar over je hoofdhuid beweegt pikt het talg op, waardoor het vet wordt. Als je je haar vast hebt zitten in een staartje of een knotje bijvoorbeeld, komt er veel minder talg in je haar terecht. Als je overdag liever los haar draagt, dan kun je het vettige haar ook voorkomen door ‘s nachts wel je haar vast te dragen.

 

Bron: haarshop | Beeld: iStock

Must reads 👀