Zo maak jij binnen 5 minuten de perfecte messy bun

Beauty door Fabienne

Weet je even niet wat je met je haar aan moet? Met een messy bun zit je altijd goed. Deze knot is chique voor een feestje, simpel voor als je even geen zin hebt om moeite te doen én een handige uitkomst voor als je je haar eigenlijk gisteren al had moeten wassen. Wil jij weten hoe je de perfecte messy bun maakt? Lees dan snel verder.

Dit heb je nodig:

❀ Droogshampoo
❀ Haarlak
❀ Kam
❀ Elastiekje
❀ Schuifspeldjes

Dit moet je doen:

1. Geef je haar wat textuur door er droogshampoo in te spuiten. Masseer dan je hoofdhuid en knijp je haar van onder naar boven, zo maak je jouw haar lekker wild. Pak nu de haarspray en spuit dat van onder in je haarpunten.

2. Hang nu met je hoofd naar beneden hangen en maak een hoge paardenstaart en zet dit vast met een elastiekje. Het kapsel moet natuurlijk lekker messy worden en dus mag je je haren bovenop wat losser trekken. Om zeker te weten dat dit de hele dag blijft zitten, kan je er wat haarlak in spuiten. 

3. Nu is het tijd om het haar in je ponytail te touperen. Je weet wel, tegen de richting in kammen. Zo krijg je genoeg volume en vastigheid voor de knot. Pak er weer een elastiekje bij en wikkel deze één keer helemaal om je staart, de tweede keer trek je maar een deel van de staart door je elastiekje en creëer zo een knot. Zit je elastiekje nog niet strak genoeg? Wikkel hem dan nog eens om de knot. Trek nu de knot vanaf de zijkanten iets uit elkaar. 

4. Nu wordt het pas echt messy. Trek de overgebleven haren, degene die dus niet in de knot zitten, beetje bij beetje naar achter. Pak nu het overgebleven haar vast en verdeel het in twee delen. Deze twee delen breng je naar voren: eentje via links en de ander via rechts. Hoe vaak je om de knot heen moet gaan, ligt aan de lengte van je haar. Wel is het belangrijk om het niet te strak om je knot vast te zetten, het moet immers messy blijven. Ben je tevreden? Zet de twee plukken dan vast met schuifspeldjes. 

5. Bijna klaar: pak je haarspray er weer bij en spray flink over je kapsel. Zo weet je zeker dat jouw messy bun de hele dag blijft zitten. Als finishing touch kan je wat plukjes lang je gezicht lostrekken. Wow, jouw messy bun is af. Simpel toch?

Wil jij graag een nieuw kleurtje in je haar? Hier vind je de haarkleurtrends voor het najaar.

Beeld: Getty Images