Lifestyle

Dublin is uitgroepen tot populairste stedentrip voor 2020 (en dit is waarom je deze reis absoluut moet boeken)

Het is tijd om je koffers te pakken, want de populairste stedentrip voor 2020 is bekend. Dublin is the place to be dit jaar! De bekende stad in Ierland bereik je al in minder dan twee uur in het vliegtuig en een retourtje koop je al voor een prikkie. Er zijn meer dan genoeg redenen om Dublin te bezoeken, maar wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. Trommel al je vriendinnen op, want het is tijd voor een geweldige stedentrip!

Pubs met Ierse muziek
Op ieder hoekje van de straat vind je in Dublin wel een leuke pub. Je kunt er samen met nog veel meer inwoners van Dublin genieten van de lekkerste biertjes en de leukste Ierse muziek. In Ierland duiken ze al vroeg de pub in en gaan ze tot in de laatste uurtjes door. Het wordt gegarandeerd een feestje! 

Cliffs of Moher
Voor wie tijd heeft is een bezoekje aan de Cliffs of Moher een absolute aanrader. Het is ongeveer 2 uur rijden naar de prachtige cliffs, aan de andere kant van Ierland. Het uitzicht is adembenemend. En ook leuk om te weten voor de Harry Potter fans onder ons: dit zijn dé cliffs die te zien zijn in de film ‘Harry Potter and the Half-Blood Prince’.

Perfect om te shoppen
Waar Dublin veel oude gebouwen en cultuur kent, heeft de stad ook een moderne kant. Je vindt ontzettend veel moderne winkelketens zoals de H&M, Zara en de Primark, dus shoppen kun je zeker. Daarnaast is Dublin het walhalla voor liefhebbers van vintagewinkels: je wordt namelijk overspoeld met leuke boetiekjes met hele goedkope items. Houd er dus rekening mee dat je genoeg bagage boekt voor op de terugweg ;-).
Straatmuzikanten
Wat heel erg gezellig is aan Dublin zijn onder andere alle straatmuzikanten die je tegenkomt. Overal waar je loopt hoor je verschillende straatmuzikanten met allerlei instrumenten. Gitaar, doedelzak, blokfluit of trommels: je gaat ze allemaal zien en horen.

Gekleurde gebouwen en versierde straten
De gezellige sfeer in de straten van Dublin komt niet alleen door de vele straatmuzikanten, maar ook vooral door alle gekleurde gebouwen. Groen, geel, blauw, roze, rood: gebouwen zijn er hier in alle kleuren van de regenboog (en meer). Ook wordt er veel gedaan aan de aankleding van de straten. Zo heb je een straatje met allerlei gekleurde paraplu’s die in de lucht hangen, of bijvoorbeeld een straatje dat versierd is met vlaggetjes. Perfect voor jouw instafeed!

Guinness storehouse
Tijdens een bezoekje aan Dublin is het Guinness Storehouse een van de toeristische trekpleisters. In dit ‘museum’ leer je met behulp van een gids van alles over de geschiedenis van het Guinnes bier, dat razend populair is in Ierland. Na afloop mag je het biertje ook proever en kun je bovenin het gebouw genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Bron: momondo.nl | Beeld: iStock