Lifestyle

Herken jij je in 6 van deze 10 situaties? Dan ben je een echte control freak

Terwijl de een het huis verlaat zonder ook maar achterom te kijken, checkt de ander minstens 2 keer of de deur wel op slot zit. Als jij bij die laatste categorie hoort, dan heb je vast weleens te horen gekregen dat je ‘een echte control freak’ bent. Maar ben je dat eigenlijk wel? Tijd om het te testen. Als jij jezelf herkent in minstens 6 van deze 10 situaties, dan ben je toch echt een control freak. Dus, checken maar!

#1 Teruglopen om te kijken of je de deur wel echt op slot hebt gedaan
Of je nou haast hebt of niet, wanneer jij de deur uitgaat ga je toch altijd nog een keer terug om te checken of je de deur wel echt op slot hebt gedaan. Liever het zekere voor het onzekere, toch?

#2 Constant je 9292 app refreshen om er zeker van te zijn dat je wel de juiste tijd voor de bus in gedachten hebt
Hoewel je weet dat jouw bus iedere ochtend op hetzelfde tijdstip vertrekt, open je toch nog iedere ochtend je 9292 app. Misschien is er wel iets veranderd? Of misschien heb je het wel fout? Dan maar weer checken, in plaats van de bus missen.

#3 Jij bent altijd degene die vakanties en andere reserveringen boekt
Als jij samen met je vriendinnen een vakantie of dagje weg boekt, dan ben jij altijd de hoofdboeker. Jij regelt het vervoer, betaalt de tickets en leest alle kleine lettertjes goed door. Als er dan iets fout gaat, dan kun je jezelf de schuld geven. En dan kans dat het fout gaat is natuurlijk een stuk kleiner als jij degene bent die boekt.

#4 Tijdens uitgaan ben jij degene die pasjes en sleutels bij zich houdt
Voordat jullie de club in gaan, stoppen jullie de jassen in een kluisje. En de sleutel? Die hou jij absoluut bij je. Jij raakt de sleutel sowieso niet kwijt en wilt er gewoon zeker van zijn dat jullie aan het eind van de avond met jas naar huis kunnen.

#5 Je vindt het moeilijk om opdrachten uit handen te geven
Alleen al bij het horen van het woord ‘groepsopdracht’ begint het bij jou te jeuken. Opdrachten maak jij veel liever alleen. Je kunt wel samenwerken, maar toch vind je het lastig om opdrachten uit handen te geven. Jij wilt zeker weten dat alles goed verloopt en het liefst ook op jouw manier. 

controlfreak werken
#6 De stekker van je oplader haal je altijd uit het stopcontact
Je hebt ooit gelezen dat het gevaarlijk kan zijn om je oplader in het stopcontact te laten zitten, dus sindsdien haal jij je oplader altijd uit het stopcontact wanneer je deze niet gebruikt. Stel je voor?!

#7 Uren voordat je vlucht vertrekt ben jij al op het vliegveld
Terwijl sommige mensen de laatste bus richting het vliegveld pakken, ben jij al ruim op tijd bij de gate te vinden. Stel je nou eens voor dat die ene trein niet rijdt. Of dat je in de file komt te staan. Nee hoor, dat gaat jou niet gebeuren. Dan maar een bakkie koffie extra bij het vliegveld.

#8 In de auto meekijken terwijl je zelf niet aan het rijden bent
Als jij je rijbewijs al hebt, dan kun je dus rijden. En ook wanneer jij niet achter het stuur zit ben jij druk met de weg bezig. Dode hoek checken, in de gaten houden of de bestuurder naast jou zijn knipperlicht wel gebruikt… Je kunt het niet laten.

#9 Leesbevestiging willen hebben na mail
Op school, maar ook voor privé dingen gebruik jij je mail. Sommige mailtjes bevatten belangrijke informatie, dus daarom is het natuurlijk ook belangrijk dat deze mailtjes terecht komen bij de juiste persoon. Om er zeker van te zijn dat je mailtjes overkomen vraag jij daarom om een leesbevestiging.

#10 Tickets printen, terwijl je ook je telefoon mag gebruiken
Tegenwoordig gebruiken we onze telefoon overal voor. Zelfs vliegtickets kun je via je telefoon laten scannen. Toch print jij je tickets liever. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je telefoon uitvalt, of dat de technologie toch niet zo goed werkt als verwacht.

Beeld: iStock