Lifestyle

De 7 beste manieren om je crush mee uit te vragen

Yesss! Jij bent mega verliefd op jouw crush. Dan blijft het moeilijk om de eerste stap te zetten vooral als vrouw zijnde. Gelukkig kunnen wij er ook wat van. Vraag degene op wie jij een oogje hebt mee uit en wees vooral niet bang. Weet jij niet hoe je dit moet aanpakken? Lees dan verder, want wij geven je de ultieme tips. 

7 tips om je crush mee uit te vragen

1. Wees niet bang

De eerste en belangrijkste tip die wij geven: wees vooral niet bang. Het enige wat er kan gebeuren is dat diegene jou afwijst. En dan? Vergaat de wereld? Nee, dus pak al je zelfvertrouwen bij elkaar en stap op jouw crush af. 

2. Zorg ervoor dat hij je kent 

Jij komt je crush waarschijnlijk vaak tegen. Of je ziet vaak op social media foto’s voorbij komen. Maar dat betekent niet dat diegene jou kent. Misschien is het tijd om eens een hint te geven? Zeg je crush met jou stralende lach eens gedag of like een foto. 

3. Wees direct

Draai er niet omheen. Vraag dus niet: “Zullen we wat gaan doen?” Maar vraag: “Zullen we wat bij (jouw lievelingsrestaurant) gaan drinken?” Het laat zien dat je echt geïnteresseerd bent, zo maak je een goede indruk.

4. Denk er niet te veel overna

Denk er niet te veel overna. Het lijkt misschien makkelijk gezegd, maar uiteindelijk moet je toch over de drempel heen. Als jij veel gaat nadenken, lijkt het allemaal veel enger. Denk vooral niet dat je niet goed genoeg bent voor de ander.

5. Bioscoop

Heb jij geen idee wat jullie moeten doen op de eerste date? Vraag jouw date mee uit naar de bioscoop of naar een concert. Of ga gezellig iets drinken. Dan kom je toch nog iets te weten. 

6. Vrienden of vriendinnen

Heeft jouw crush vrienden of vriendinnen die jij ook kent? Dan is het een stuk makkelijker. Is jouw lover bijvoorbeeld aanwezig bij het feestje waar jij ook heen gaat? Probeer dan een beetje te flirten. Je kan ook een uitnodiging sturen op Facebook of volg hem op Instagram. 

7. WhatsApp

Als jij het echt niet durft om jouw crush mee uit te vragen. Dan is dit de laatste optie. Je kan ook altijd bellen wanneer jij het nummer tenminste hebt. Als je een nee terugkrijgt, dan is het altijd minder awkward dan in het echt, want dan kan je niet zomaar weglopen. 

Wil jij je date juist afwijzen? Lees dit artikel om het op een aardige manier te doen. 

Beeld: iStock