Fashion

Fellere kleuren dragen maakt je gelukkiger

Felle kleuren, ze zijn goed voor je mentale gezondheid en je zelfvertrouwen. Daarnaast hebben kleuren ook nog eens invloed op je humeur. Maar volgens kleurenpsycholoog Karen Haller maakt het dragen van felle kleuren jou ook gelukkiger. Draag jij dus altijd zwart? Dan is het tijd om je kledingkast is om te gooien. Lees snel verder om erachter te komen waarom.

Kleuren en humeur

Onbewust wordt je beïnvloed door allerlei kleuren om je heen. Als je in een hele donkere kamer gaat zitten, is de kans groot dat jij je niet energiek gaat voelen. Terwijl een zonnige gele ruimte juist zorgt voor een opgewekter gevoel. Dus het is goed om hier een balans in te vinden. In een blauw colbert word je serieuzer genomen dan in een rode en in een oranje jurk lijk je energieker dan in een bruine. Kleurenpsycholoog ‘Karen Hallen’ van het boek ‘The Little Book of Colour’ lijkt dat ook te bevestigen. 

Felle kleuren maken gelukkiger

De kleuren zwart, grijs en marineblauw zijn de kleuren die jij waarschijnlijk het meest draagt in de winter. Of misschien ben jij wel iemand die gewoon elke dag zwart draagt. Alleen volgens Karen Haller voel je je gelukkiger als je fellere kleuren draagt. Het dragen van kleur helpt je namelijk om je vrolijker en zelfverzekerder te voelen. Haller: “Dit is de reden waarom geel dragen je het gevoel kan geven vrolijk, terwijl zwart dragen een ander effect kan hebben.” Voortaan dan maar je wat oudere neon gele trui aantrekken?

Wil jij weten welke kleur het best bij jou staat? Lees dan dit artikel. 

Bron: gezondemagazine.nl, Harper’sBazaar.nl | Beeld: Getty Images 

Must reads 👀