Fashion

Kleurenanalyse: welke kleuren staan bij jou?

Donkergroen is de kleur van dit moment. De winkels hangen vol met items in deze kleur. Maar staat die kleur bij jou? Door een kleurenanalyse aan de hand van seizoenen kun je erachter komen. Ben jij benieuwd welke kleuren het best bij jou passen? Lees dan snel verder. 

Rood, groen, geel, blauw; er zijn zoveel leuke kleurtjes! Maar het is best lastig te bepalen welke kleuren goed bij jou staan. Daar ben je niet de enige in, er bestaan kleurstylistes die mensen helpen om erachter te komen welke kleuren goed staan. Zij doen dan een kleurenanalyse. Aan de hand van jouw unieke combinatie van huid, haar en ogen bepalen ze jouw seizoenstype. Helaas is zo'n stylist nogal prijzig. Daarom zet Girlscene de types op een rij zodat jij zelf kunt kijken welke kleuren goed bij jou staan!

Herfsttype
Wie?
Je hebt een ivoorkleurige huid, goudbruin of kastanjebruin haar en je hebt donkerbruine tot groenbruine ogen. 

De kleuren
De kleuren op het herfsttype-palet zijn krachtig en intens. Warme kleuren zijn de basis. De basis kun je combineren met kleuraccenten.

Basis: bronsbruin, donkerblauw, kaki en gebroken wit.
Accenten: kerriegeel, roodbruin, aubergine, mosgroen, petrol en tomatenrood.

Welke kleuren moet je vermijden?
Wit, zachte tinten zoals babyroze, citroen geel en frambozenrood.

Wintertype
Wie?
De huid heeft een donkere tint en is ivoor-beige of bruin. Jouw haren zijn zwart of zeer donkerbruin. Daarnaast heb je diepbruine, grijsbruine of violetblauwe ogen.

De kleuren
Bij het wintertype staan heldere en intense kleuren. Felle kleuren staan jou het mooist! Bij het wintertype horen koele kleuren.

Basis: zwart, antraciet, marineblauw, puur chocoladebruin (zwartbruin) en witte accenten: fuchsiaroze, flessengroen, wit, koningsblauw, citroengeel en wijnrood

Welke kleuren moet je vermijden?
Beige tinten, gedempte tinten zoals mosgroen, kaki en pasteltinten.

Lentetype 
Wie?
Je hebt een lichte en romige huid en heeft vaak goudachtige ondertonen. Daarnaast heb je geelblond, rossig, honingkleurig, goudbruin of donkerbruin haar. Je ogen zijn blauw, groen, petrol of turkoois. 

De kleuren
Bij jou passen vooral pasteltinten en koele kleuren. Ga voor zachte kleuren. 

Basis: camel, groengrijs, marineblauw, zeegroen en roomwit.
Accenten: perzik, zonnig geel, oranjerood, koraal en oud roze.

Welke kleuren moet je vermijden?
Vergeet deze kleuren: Spierwit, zwart, paars, turkoois en grijze tinten.

Zomertype
Wie? 
De huid van een zomertype is erg licht en heeft een rozig of blauwe ondertoon. Je hebt blond haar (licht tot donker). Jouw ogen zijn blauw, blauwgrijs of groengrijs. 

De kleuren
De kleuren die bij jou passen zijn voornamelijk pasteltinten en koele, blauwachtige kleuren. Het grijs domineert. Het wordt vaak omschreven als elegant, omdat de kleuren altijd subtiel zijn. 

Basis: blauw en grijze tinten en gebroken en wolwit.
Accenten: watermeloenrood, lavendelpaars, poederroze, blauwgroen.

Welke kleuren moet je vermijden?
Legergroen, kerrie, oranje, beige en tomatenrood.

Bron: yebba, kleurenanalist

Beeld: iStock

Bedankt voor de tip, Christianne!

 

LOVE dit artikel
61 meiden hebben deze blog geloved