Lifestyle

Deze 9 situaties maak jij dit jaar sowieso mee tijdens carnaval

Hét feest van het jaar staat al bijna weer voor de deur: carnaval. Lekker losgaan op de foutste Nederlandse hits, terwijl jij en je vriendinnen de gekste outfits uit de kast hebben getrokken. Carnaval is hartstikke gezellig en is ieder jaar weer een groot feest. Ben jij groot fan van carnaval en ga je dit jaar weer de carnavalstent in om het te vieren? Dan ga jij deze situaties sowieso meemaken.

1. Bier, overal bier
Je staat hutjemutje op elkaar, dus je moet soms nogal je best doen om tussen de menigte door te kunnen lopen. Net wanneer jij langs iemand heen loopt krijg je een enorme plens met bier over je heen. En dan hebben we het niet over een klein druppeltje bier, maar over een complete beker met bier. Bah, wát stinken. Na die bierdouche is het dan toch maar even nodig om echt te douchen.

2. Je raakt je vrienden kwijt
In de carnavalstent is het behoorlijk druk, dus de kans is groot dat jij minimaal een halfuur kwijt bent aan het zoeken van je vrienden. Terwijl jullie een handige plek hebben afgesproken om naartoe te gaan als er iemand kwijt is, blijft het lastig om elkaar weer terug te vinden.

3. Minimaal 10 keer van ‘links naar rechts’
Bij carnaval horen natuurlijk de échte Nederlandstalige carnavalsnummers. Met stip op nummer 1? Van links naar rechts, uiteraard. Het publiek springt enthousiast van links naar rechts, terwijl jij vooral je best moet doen om niet om te vallen. Leuk hoor, dat lied. Maar 8 keer op één avond? Dat is nou ook weer niet nodig.

4. Plassen in die veel te gore DIXI
Wie een beetje een zwakke blaas heeft zal tijdens carnaval behoorlijk wat tijd doorbrengen op de wc. Helaas is er van een schone wc geen sprake, want jij moet je blaas legen in de welbekende DIXI op het terrein. Ten eerste sta je hartstikke lang in de rij, en ten tweede is zo’n ‘mobiele toilet’ ontzettend smerig. Dan maar ‘hangen’ boven die toiletpot.

5. Veel te dure munten
Waar je normaal ongeveer 2 euro moet betalen voor een biertje, is dat tijdens carnaval een ander verhaal. Je schaft allerlei munten aan, waardoor het uiteindelijk lijkt alsof je drankje bijna niets kost. 2 muntjes? Prima! Maar ondertussen hebben die twee muntjes je wel ongeveer 10 euro gekost… Oeps. 
6. Het is ijskoud
In de carnavalstent is het bloedje heet, maar wanneer je even buiten staat lijkt het ineens te vriezen. Je jas heb je thuisgelaten, want die kun je toch alleen maar kwijtraken. Maar wat had je die jas op dit moment graag bij je gehad! Snel weer de tent in.

7. Je komt minimaal 10 mensen tegen met dezelfde outfit
Dit jaar heb jij een tirolerjurkje uit de kast getrokken voor carnaval. Leuk hoor, maar zo dachten al die andere meiden in de tent er ook over. Ondertussen staat iedereen bijna in dezelfde outfit te dansen. Gezellig: twinning is winning!

8. Zweetdruppels vallen van het plafond
In de tent is het heel erg warm. Zo warm, dat de zweetdruppels op een gegeven moment zelfs naar beneden vallen. Als je wat drankjes hebt gehad zul je dit niet zo snel merken, maar eigenlijk is het wel hartstikke smerig. Als er maar geen druppel in je drankje valt… Iek!

9. Shotjes mee naar binnen smokkelen
Omdat de drankjes tijdens carnaval nogal prijzig kunnen zijn, drink jij samen met je vrienden en vriendinnen in voordat je vertrekt. Een drankje voor onderweg mag ook zeker niet ontbreken. Om in de carnavalstent nog wat te drinken te hebben, probeer jij op alle mogelijke manieren shotjes mee te smokkelen. In je bh, in je sok of achter je broek… En nu maar hopen dat je bij een mannelijke bewaker in de rij staat waardoor je niet gefouilleerd wordt.

Geen 18? Geen druppel.

Beeld: iStock