Lifestyle

7 tips hoe je jouw date het best kunt afwijzen

Je kent het vast wel: je bent op een date, maar het liefst glip je weg… Je date ziet er goed uit, maar het is hem nog nét niet helemaal. Dan is er de makkelijkste optie: niks zeggen en niet reageren op de berichtjes. Maar is dat wel zo’n goed idee? Want zeg nou eerlijk: verdient jouw date dat? Wij vertellen jou hoe je diegene het best kunt afwijzen.

Tips hoe jij jouw date op een aardige manier afwijst

1. Wees eerlijk of je wel of niet met je date wil afspreken

Wees eigenlijk gewoon keihard, want dan komt het duidelijk over. Als jij niet zeker bent van diegene dan is het handig om dit ook gewoon eerlijk aan te geven. Ben jij zeker van je zaak dat je geen date wil? Draai er niet omheen en vertel de waarheid :-). Zeg dus niet misschien als je ‘nee’ bedoelt. 

2. Bedenk een reden die je date niet kwetsen

Heb jij een vervelende reden waarom jij niet met je date wil afspreken? Verzin dan een andere reden. Het laatste wat jij wil, is beledigen. Je kan beter zeggen: “Het gaat niet werken, want er is geen klik”, dan: “Het gaat niet werken, want ik vind je onaantrekkelijk.” Dit kan beledigend zijn.

3. Houd het kort 

Hou het kort en krachtig. Als jij een lang verhaal naar je date stuurt, is de kans groot dat diegene nog hoop heeft. En dat is niet wat jij wil. Je hoeft dus niet een hele verantwoording af te gaan leggen. 

4. Lieg niet over een niet-bestaande relatie

Ga niet als smoesje zeggen dat jij een vaste relatie hebt. Ken jij diegene goed? Dan is het zeker niet verstandig. Er bestaat namelijk de mogelijkheid dat je date er achter komt dat je liegt. In een café of tijdens uitgaan ligt dit natuurlijk anders. 

5. Je hoeft geen sorry te zeggen 

Als jij echt niet wil, dan is een ‘sorry’ niet nodig. Afwijzingen zijn nou eenmaal gewoon heel pijnlijk. Daar kan jij helemaal niks aan doen. Je kan je gevoelens natuurlijk niet gaan forceren. 

6. Vertel het meteen

Wacht niet op het moment, maar doe het gelijk en stel niet uit. Je wilt immers wel dat je date op de hoogte is en dus weet waar hij/zij aan toe is. Kortom, wees niet bang. 

7. Geen WhatsApp

Date je al een langere tijd en is diegene gek op jou? Dan is het verstandig om het niet via WhatsApp te doen. Pak al je moed bij elkaar en leg het face-to-face uit. You can do this :-).

Wil jij juist je date mee uitvragen? Lees hier de vijf manieren voor een succes.

Beeld: iStock

Must reads 👀