Lifestyle

6 leuke podcasts die de moeite waard zijn om te luisteren

Ben je op zoek naar luistermateriaal? Podcasts kun je overal afspelen. Gewoon thuis op de bank of misschien wel onderweg naar werk of school. Super handig! Niks is zo ontspannend als de podcast of je je nou laat meeslepen in het verhaal of je komt voor tips. Tegenwoordig hebben ze van alles op Spotify staan. Wij laten je zien welke in ieder geval de moeite waard zijn om te luisteren. 

1. 365 Dagen Succesvol Podcast

David en Arjan van 365 Dagen Succesvol praten over geluk, relaties en succes. Ze laten je in de podcast nadenken over wat je nu echt wilt, maar ook hoe je dat kunt bereiken. Eén van de podcasts gaat bijvoorbeeld over jouw positieve mindset. Na alle feestdagen die net achter de rug zijn, is jouw bankpas namelijk ook weer tot het dieptepunt gedaald. Het is dus de bedoeling jouw manier van denken om te draaien.

2. Pretty Little Thing

De podcast van de online shop: Pretty Little Thing. De podcasts worden ook wel ‘Behind Closed Doors’ genoemd. Ze maken op een andere manier contact met hun publiek. De gastheer Nat O’Leary nodigt beroemdheden uit om pyjama’s aan te trekken, comfortabel te worden en samen met hun de diepgaande onderwerpen in te duiken. Het kan bijvoorbeeld gaan over hoe sociale media nu kan zijn en hoe je het ultieme merk opbouwt. Maar je kunt ook exclusieve verhalen en roddels horen, die je verder nergens anders te weten komt. Ook Molly-Mae Hague van Love Island UK was te gast. Let op: het is dus Engels. 

3. Harper’s Bazaar Powercast

De podcast van het populaire magazine ‘Harper’s Bazaar’, oftewel: Harper’s Bazaar Powercast. Hierin bespreekt hoofdredacteur Miluska van ‘t Lam met creatieve denkers en entrepreneurs. De podcasts kunnen gaan over persoonlijke successen, briljante mislukkingen en valkuilen. Verder helpen ze je bij het realiseren van jouw dromen, plannen en ambities. Jij komt in ieder geval veel te weten over hoe jij dingen moet aanpakken. 

4. Datevermaak

Wil jij alles weten over daten? Dan zit je bij ‘Datevermaak’ op de goede plek. Timo, Lisa en Lieke zoeken in deze podcasts uit wat daten precies betekent. ‘We zijn allemaal op zoek naar die ene persoon om mee oud te worden. We gaan massaal op date en swipen ons een slag in de rondte. Maar waarom is daten zo ingewikkeld? En kun je er beter in worden?’

5. Boohoo ‘Get The Scoop’

De online winkel Boohoo heeft ook een podcast. Veel bekende mensen komen langs bij James Atkinson. ‘Get The Scoop’ behandelt relaties, lichaamsbeeld, carrieredoelen en neemt de laatste roddels met je door. Met elke gast bespreekt hij allerlei diepgaande onderwerpen. Zelfs Maura Higgins van Love Island UK kwam laatst langs. Deze podcasts zijn dus wel in het Engels. 

6. Oprah’s SuperSoul Conversations

Yes, Oprah Winfrey heeft een podcast! Hou jij wel een beetje van mindfulness? Luister dan naar Oprah’s persoonlijke selectie van haar interviews met opinieleiders, bestverkopende auteurs, spirituele armaturen en gezondheids- en wellnessdeskundigen. Allemaal ontworpen om jouw stress te verlichten en je een stap dichter bij je beste versie van jezelf te brengen :-).

Laatst kwam Spotify met een lijst voor eenzame honden. Meer weten? Lees hier het artikel. 

Beeld: iStock