News

Dit nieuwe pretpark in London wordt groter dan Disneyland en moét jij absoluut bezoeken

Een bezoekje aan Disneyland is dé droom van ieder kind. Nou ja, kind… Eigenlijk de droom van iedere Disney- of pretpark gek. Genieten van de gaafste attracties, terwijl je je in een ware droomwereld bevindt is natuurlijk helemaal geweldig. Hoewel Disneyland razend populair is, krijgt het pretpark binnenkort misschien wel concurrentie. Er komt namelijk een gloednieuw magisch pretpark in het enige echte Londen en hier moeten we naartoe!

Waar je in Disneyland sprookjes van Disney zult vinden, zul je in het attractiepark The Londen Resort een ander soort thema vinden. Het park is een idee van Paramount Pictures, BBC en ITV Studios en zal compleet in het thema staan van de beste filmklassiekers. Denk hierbij aan Titanic, Indiana Jones en Star Trek bijvoorbeeld. The London Resort zal heel makkelijk te bereiken zijn, want je vindt het pretpark op slechts 17 minuten vanaf het centrum van Londen.

Zes verschillende werelden
In het park vind je een enorm kasteel, allerlei restaurantjes en hotels en natuurlijk attracties. Ook is er een waterpark! Het pretpark zelf zal worden opgedeeld in zes verschillende werelden:
☆ The Woods (het koninkrijk van sprookjes)
☆ The Kingdom (het koninkrijk van ridders en draken)
☆ The Isles (eilanden en muthologische dieren)
☆ The Jungle (een jungle en mystieke ruïnes)
☆ The Starport (basis van aliens)
☆ The Studios (filmstudio’s)

Dit is hoe het park eruit moet komen te zien:
londen pretpark the londen resort

Het pretpark moet een stuk groter worden dan Disneyland Parijs, en dus ook maar liefst 3 keer groter dan het grootste pretpark in Engeland op dit moment. Een nadeel is dat je voor iedere wereld een apart toegangskaartje moet kopen. Je moet dus goed kiezen welk gedeelte van het park jou de moeite waard lijkt, of je moet gewoon wat langer in Londen blijven en alle verschillende delen bezoeken natuurlijk ;-).

Nog even geduld…
Helaas zullen we nog wel even geduld moeten hebben, want het duurt nog even voordat het pretpark af is en dus bezocht kan worden. De opening van het pretpark staat in 2024 op de planning. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het pretpark open is!

londen resort pretpark
Bron, beeld: The London Resort