Lifestyle

Door deze plant ruikt jouw badkamer altijd naar de spa

Wij houden van een dagje spa. Even helemaal tot rust komen en genieten van het moment. De baden en sauna’s zijn natuurlijk top, maar ook de typische geur is heerlijk. Wij hebben goed nieuws voor je: jouw badkamer kan ook zo ruiken. Hoe dat werkt? Dat lees je hieronder.

Een bosje eucalyptus

Een bosje eucalyptus. Dat is alles wat je nodig hebt om elke keer als je jouw badkamer inloopt, de spa te ruiken. Wat wil je nog meer? De typische geur van de eucalyptus komt overeen met de geur in een spa. Dit komt omdat vele douchegels en geurkaarsen in de spa eucalyptus bevatten. Stoom versterkt de geur van dit plantje. De badkamer geldt dus als ideale plek om eucalyptus neer te zetten. 

Hang takjes eucalyptus aan de douchekop

Zo’n bosje eucalyptus kan je gewoon in een vaas in de badkamer neerleggen, maar voor de ultieme spa-ervaring hang je wat takjes aan de douchekop. Deze takjes hang je gemakkelijk op met een touwtje of een elastiekje. Door de stoom van jouw douche zal de geur nog sterker worden en zich door de hele badkamer verspreiden. Doe je ogen eens dicht: net een echte spa, nietwaar?

Eucalyptus goed voor je gezondheid

Eucalyptus ruikt niet alleen heerlijk fris, het plantje is ook nog eens supergoed voor je. De geur ervan kan namelijk luchtwegklachten verminderen. Is dat even handig: zeg maar gedag tegen die verstopte neus! Ook helpt het tegen hoofdpijn en stress. Wil je toch genieten in een ‘echte’ spa? Hier vind je de allermooiste van Nederland.

Bron: libelle.nl | Beeld: iStock