Lifestyle

Dit is wat jouw sterrenbeeld zegt over hoe jij bent als vriendin

Meestal vertelt een horoscoop je op basis van je sterrenbeeld wat je de komende maanden te wachten staat. Maar wist je dat je sterrenbeeld ook veel kan zeggen over andere dingen in het leven? Je sterrenbeeld zegt veel meer over je persoonlijkheid dan je zelf denkt. Zo zegt jouw sterrenbeeld bijvoorbeeld ook precies hoe jij bent als vriendin. Benieuwd wat voor een vriendin jij bent? Lees dan snel verder.

☆ Ram 
Als iemand zin heeft in een uitje, dan is diegene bij jou aan het juiste adres. Jij bent ontzettend ondernemend en doet het liefst zoveel mogelijk activiteiten. Zowel met vriendinnen als in je eentje. Een dagje naar het pretpark, of een avondje stappen? Jij bent absoluut van de partij.

Soms kun je behoorlijk ongeduldig zijn, tot ergernis van de mensen die met je omgaan. Constant appjes sturen en iemand spammen zorgt er bijvoorbeeld echt niet voor dat je eerder reactie krijgt. Probeer soms iets meer geduld te hebben, want dat zou je omgeving erg op prijs stellen.

☆ Stier 
Jij bent enorm gul en helpt je vriendinnen waar nodig. Geld lenen? Prima.  Maar alleen als hier geen misbruik van wordt gemaakt. Wanneer er iets aan de hand is komen mensen graag naar jou toe, omdat jij altijd klaarstaat met advies.

Wanneer iemand een verkeerde opmerking maakt, of als er een situatie plaatsvindt die jij niet leuk vindt ben je soms nogal snel op je teentjes getrapt. Je kan dan binnen no-time erg beledigd voelen en wordt dan ook behoorlijk pissig. Probeer soms eerst even de situatie op je in te laten werken, want vaak is al die boosheid helemaal niet nodig.

☆ Tweelingen 
Luisteren is iets waar jij heel erg goed in bent, dus wanneer mensen om je heen hun verhaal kwijt moeten komen ze graag naar jou toe. Het maakt niet uit waar het over gaat: jij wilt altijd helpen en geeft mensen je volledige aandacht.

Soms moeten de mensen in jouw omgeving oppassen met wat ze zeggen, want jij kan nog weleens last hebben van stemmingswisselingen. Van het een op het andere moment slaat je humeur dan om. Probeer je stemming niet te laten bepalen door een hele kleine gebeurtenis. Doordat je soms last hebt van stemmingswisselingen, vinden je vrienden het af en toe lastig om in te schatten welke opmerkingen ze wel en niet kunnen maken.

☆ Kreeft
Jij bent enorm beschermend en komt dan ook altijd op voor je vriendinnen. Ruzie? Dan ben jij de eerste die je vriendin uit de brand helpt. Ook kun je enorm slecht tegen roddels en praat jij (bijna) nooit slecht over je vriendinnen.

Over je emoties praten vind jij nogal lastig. Je blijft daardoor langer malen over een situatie en weet niet zo goed hoe je je verdriet of woede moet uiten. Het is waarschijnlijk een behoorlijke opluchting als jij je verhalen wat vaker deelt met je vriendinnen, want alleen dan kunnen ze je helpen. Jij bent er altijd voor hen, dus zij zullen er ook absoluut voor jou zijn.
☆ Leeuw 
Al met al ben jij hartstikke behulpzaam en probeer jij er alles aan te doen om de vriendschap te onderhouden. Ze hoeven je maar een berichtje te sturen of je staat al voor ze klaar. 

Jij bent niet bang om te zeggen waar het op staat, en daarom moeten ook jouw vriendinnen soms geloven aan jouw ongezouten mening. Die duidelijkheid is fijn, want mensen weten wat ze aan je hebben, maar tegelijkertijd zorgt het er soms ook voor dat vrienden met bepaalde dingen niet naar jou toe komen. Probeer je daarom soms in te houden.

☆ Maagd 
Iedere ouder die weet dat hun kind met jou op stap is hoeft zich geen zorgen te maken. Jij bent heel zelfstandig en ook vooral erg verstandig, waardoor jij altijd uit onveilig situaties kunt blijven. Als vriendinnen advies nodig hebben komen ze dan ook graag bij jou, want jij hebt altijd goede raad.

Jij bent erg perfectionistisch en hebt dan ook graag de touwtjes in handen. Soms ben je daardoor een klein beetje een control freak, en dat is nog weleens lastig voor je omgeving. Probeer soms ook eens iets over te laten aan je vriendinnen, want waarschijnlijk krijgen zij de klus ook wel geklaard. 

☆ Weegschaal 
Jij bent een échte vriendin. Jij hebt eerder een klein groepje goede vriendinnen om je heen, dan dat je een enorme vriendinnengroep hebt. Jij staat altijd voor je vriendinnen klaar en ze kunnen voor alles bij jou terecht. 

Jij bent er niet vies van om soms over mensen te roddelen. Dit vinden je vriendinnen prima, maar soms kun je nét iets te ver gaan. Probeer je oordeel daarom soms voor je te houden. Je vriendinnen zullen het niet snel zeggen, maar al dat geroddel zijn ze op een gegeven moment wel zat. 

☆ Schorpioen
Jij bent altijd in voor goede gesprekken. Geen enkel onderwerp is taboe voor jou en jij kunt urenlang over allerlei onderwerp kletsen. Dit kan over een luchtig onderwerp gaan, maar ook zware onderwerpen kun jij prima bespreken. Dat maakt jou een fijn persoon om naartoe te gaan wanneer een vriendin even in de put zit. 

Je staat dus altijd met raad klaar voor je vriendinnen, maar je voelt je snel beledigd wanneer vriendinnen naar iemand anders toe gaan met hun verhalen. Je bent namelijk een tikkeltje jaloers ingesteld. Probeer dit soms los te laten en je vriendinnen de ruimte te geven. 

☆ Boogschutter
Bij tegenslag probeer jij altijd alles vanaf de goede kant te zien. Jij bent te beschrijven als een echte optimist, wat het voor anderen fijn maakt om bij jou in de buurt te zijn. Als een vriendin even in een dipje zit, dan is ze bij jou aan het juiste adres voor wat positiviteit. 

Je weet veel, maar je weet niet alles. Soms denk jij hier anders over en kun je nogal betweterig uit de hoek komen. Jij weet altijd ‘precies hoe het zit’ en wilt de rest van je omgeving hier dan ook van overtuigen. Helaas weet je niet altijd alles beter en zul je je soms dus ook beter even in kunnen houden.

☆ Steenbok 
Vrienden met jou ben je niet voor even, maar écht voor het leven. Jij bent hartstikke loyaal en jouw vriendschappen houden bijna altijd stand. Je doet altijd je uiterste best om contact met vriendinnen te onderhouden. Mensen weten wat ze aan je hebben en die zekerheid is ook voor hen heel fijn.

Af en toe kun jij nogal ongevoelig overkomen. Je bent namelijk best wel nuchter en niet bang om je mening te delen. Dit is soms lastig voor je vriendinnen, wanneer zij ergens mee zitten. Probeer soms iets meer inlevingsvermogen te hebben en net iets minder hard voor ze te zijn.

☆ Waterman 
Waar een feestje is, daar ben jij. Jij bent altijd wel te strikken voor een gezellig avondje met je vriendinnen. Vaak ben jij degene die leuke plannen in de groep gooit. Je bent in ieder geval overal bij en zorgt ervoor dat zowel jij als je vriendinnen de avond van hun leven beleven.

Je bent best wel trots op wat je allemaal kunt en bent er ook niet vies van om dit met de buitenwereld te delen. Soms ben je iets té vol van jezelf en kun je best wel arrogant overkomen. Zelfvertrouwen is goed, maar probeer er niet in door te slaan. Een beetje minder mag soms wel.

☆ Vissen 
Het woord dat het beste bij jou past is ‘zorgzaam’. Jij maakt je altijd heel druk om je vriendinnen en wilt ook altijd zeker weten dat het goed met ze gaat. Zo ben jij bijvoorbeeld altijd diegene die zegt dat je vriendin ‘echt even moet appen als ze thuis is’ en breng jij als eerste een bezoekje wanneer je erachter komt dat een vriendin zich niet zo lekker voelt.

Jij gaat voor je vriendinnen door het vuur, en zij meestal ook voor jou. Toch kun jij behoorlijk snel gekwetst zijn wanneer je vriendin jouw verwachtingen niet waar maakt. Je kunt dan van de kleinste dingen een probleem maken. Probeer soms even tot 10 te tellen en dan zul je merken dat het allemaal niet zo erg is als het lijkt.

In dit artikel lees je wat volgens jouw horoscoop dé ideale bff voor jou is.

Beeld: iStock