Fashion

Peerfiguur: welke kleding kan jij het best dragen?

Dit figuur komt veel voor bij de vrouw: de peervorm. Je hebt waarschijnlijk smalle schouders, vollere billen en benen. Je mag hier zeker trots op zijn, want een goede bilpartij is sexy. Leg de nadruk op het bovenlichaam om de aandacht van het onderlichaam af te leiden. Met een paar van deze stijlvolle trucjes zie je er fantastisch uit. Lees dus snel verder als jij een peerfiguur hebt. 

Welke kleding het best dragen bij een peerfiguur?

Peerfiguur: tops 

Wil jij de nadruk ook leggen op je bovenlichaam? Probeer dan eens een top met een lichte kleur of print in plaats van een donkere tint. Hierdoor lijken jouw borsten en schouders breder dan dat ze lijken. Een top met horizontale strepen doet het ook goed bij een peervormig figuur.

Benieuwd of jij een peerfiguur hebt? Je leest er hier meer over.

Peerfiguur: jurken

Hetzelfde geldt voor een jurkje die aan de onderkant wijd valt en strak zit om de taille. Ze heten ook wel de: A-lijn jurkjes. Doe er nog een paar sexy heels onder en je bent klaar om te gaan. Op deze manier valt de jurk losjes op de heupen en lijkt het daarmee smaller. 

A-lijn jurk vrouw

Peerfiguur: blazers en jassen

Draag blazers en jasjes met brede schouders om je figuur in balans te brengen. Dit compenseert je bovenlichaam met je onderlichaam. Kies bijvoorbeeld voor een blazer met gepofte schouders of mouw. Het zorgt ervoor dat jouw bovenlichaam er breder uitziet dan het in werkelijkheid is. Daarnaast is zo’n blazer ook nog eens hartstikke trendy deze tijd! 

Peerfiguur: broeken

Ga voor high waisted jeans als jij je lichaamsvormen wil laten zien. Je kan het eventueel accentueren met een riem. Ook een skinny jeans kan heel mooi staan bij het peerfiguur. Net zoals de bootleg jeans, heeft deze spijkerbroek wijde pijpen aan de onderkant. Ben je van plan om een jeans te kopen? Koop dan een donkere, hierdoor lijken je benen namelijk langer. 

Peerfiguur extra tips:

1. Wil je de nadruk op de bovenkant? Kies voor een top of blouse met drukke print.
2. Kijk uit met details op de kontzakken en veel zakken aan de bovenkant. Dit kan je heupen heel erg benadrukken. Als je dit juist wil, kan het natuurlijk ook :-).
3. Ga voor hoge hakken, dit laat je benen langer en slanker lijken.
4. Wil je je outfit langer laten lijken? Doe dan een sjaaltje of een lange ketting om. 
5. Leg het accent op de taille door een leuk riempje om te doen. Je kan er ook een knoopje leggen in je blouse om het ‘taille’ effect te creëren. 
6. Kies voor losse en soepele stoffen. Een stretchjurk gaat omhoog kruipen en voel jij je misschien niet fijn in. 
7. Ook kan een brede hals, bijvoorbeeld een boothals, je bovenlichaam optisch groter later lijken. 

Good luck! En vergeet niet: het is natuurlijk helemaal aan jezelf wat jij aan wil trekken.

Beeld: Getty Images, iStock