Beauty

Met deze 9 tips laat je jouw nagels sneller groeien

nagels-groeien

We willen het allemaal: mooie, verzorgde nagels. En dan het liefst ook nog lekker lang. Jammer genoeg is het best lastig om je nagels zo te krijgen. No worries, Girlscene helpt je uit de brand. Je nagels sneller laten groeien is namelijk heel gemakkelijk met deze 9 tips. Benieuwd? Lees snel verder.

1. Water drinken

Water is een bekend hulpmiddel bij allerlei kwaaltjes. En, jawel, ook nagels sneller laten groeien lukt als je veel water drinkt. Als je goed gehydrateerd bent, heeft dit een positieve uitwerking op de groei van je nagels én je haar. Inslaan dus die Dopper! Wil jij weten hoe je jouw nagels perfect kan stylen? Hier daar alles over.

2. Verzorg je nagelriemen

Misschien wel het allerbelangrijkst als jij je nagels sneller wil laten groeien: het verzorgen van je nagelriemen. Deze moeten gehydrateerd en verzorgd zijn. Doe dit met speciale olie of smeer er handcrème op. Neem dan gelijk al je nagels mee, deze groeien sneller als gehydrateerd zijn.

3. Proteïne en vitamines

Jouw nagels bestaan uit proteïne en hebben dit dus ook nodig om te groeien. Zorg er daarom voor dat je genoeg proteïnerijke voeding eet. Denk aan vis, ei, kwark, noten en kip. Naast proteïne, moet je genoeg vitamine D, C en A binnenkrijgen wil jij je nagels sneller laten groeien. Deze zitten in melk, kiwi en wortelen. Vitaminepillen zijn ook een optie, die vind je bij de Kruidvat. Zeg maar ‘dag’ tegen korte nagels.

4. Slik een keratine supplement

Keratine blijkt niet alleen goed te zijn voor je haar, maar ook voor je nagels. Wil jij je nagels sneller laten groeien? Slik een keratine supplement. Keratine werkt namelijk voor nagels hetzelfde als voor haar: het maakt stevig en soepel. Sprintje naar de winkel dan maar?

5. Niet nagelbijten

Waarschijnlijk heb je het al vaak genoeg gehoord, maar we vertellen het je nog één keertje: stop met nagelbijten! Dit is echt een must, wil jij je nagels sneller laten groeien. Nagelbijten is één van de meest voorkomende trekjes van nervositeit en stoppen is lastig. Toch zijn er mogelijkheden: lak je nagels met speciale lak die bitter smaakt, dat weerhoudt je wel van bijten. Of vervang de gewoonte door iets anders: knijp bijvoorbeeld in een stressbal.

Lees ook:
Trend-alert! Dít zijn de nagellaktrends voor de lente van 2023

6. Vijl je nagels

Het vijlen van je nagels heeft veel voordelen: ze blijven netjes, sterk en scheuren veel minder snel. Houd ze kort en rond, zo is de kans dat ze breken of scheuren het kleinst. Klinkt misschien een beetje gek, je nagels kort houden terwijl je ze juist wil laten groeien, maar geloof ons: dit werkt.

7. Bescherm je nagels

Werk jij veel met schoonmaakproducten? Zorg dan dat jij je nagels beschermt tegen de chemicaliën. Ook als je voor je werk vaak met je handen in het water zit, is het belangrijk je nagels te beschermen. Dit doe je met leuke rubberen huishoudhandschoenen. Vergeet nadien niet je nagels in te smeren met crème, zou houd jij ze lekker gehydrateerd. Nagels sneller laten groeien gaat zo een stuk makkelijker.

8. Vermijd aceton

Aceton is een vast ingrediënt in veel nagellakremovers, maar blijkt de groei van je nagels in de weg te zitten. Aceton verwijderd namelijk niet alleen je nagellak, maar droogt de nagels ook enorm uit. Dit kan op den duur leiden tot broosheid en zelfs tot afbreken van de nagel. Gelukkig zijn er ook genoeg nagellakverwijderaars zonder aceton.

9. Ga aan de slag met natuurlijke recepten

Je nagels sneller laten groeien kan je ook bereiken met natuurlijke recepten. Het internet staat vol met dat soort behandelingen. Zo kan je bijvoorbeeld wat druppels arganolie en castorolie mengen, hier wat citroensap aan toevoegen en je nagels er vijf minuten in laten weken of vier soeplepels olijfolie opwarmen tot het lauw is, hier vijf druppels lavendelolie bij schenken en je nagels er tien minuten in laten weken. Herhaal deze treatments dagelijks, gedurende één tot twee weken. Groeien zullen ze, die nagels van jou.

Beeld: pinterest

Must reads 👀