Films & Series

Deze bizarre details heb jij waarschijnlijk gemist in You seizoen 2

You seizoen 2: Joe verhuist naar Los Angeles en leeft hier als Will Bettelheim. Hij wil zijn oude leven achter zich laten, maar dat blijkt toch nog best moeilijk te zijn. Wat een spanning en een onverwacht einde! Wist jij trouwens dat er door de serie heen allerlei hints en verwijzingen worden getoond? Grote kans dat jij die gemist hebt en daarom vind je hier alle easter eggs.

Let op! Dit artikel bevat spoilers. 

LoveHooks

Buurmeisje Ellie vindt het tijd dat Joe, na zijn break-up met Love, weer online gaat daten. Ze stuurt hem een lijstje met datingapps die hij kan uitproberen, zo ook LoveHooks. Gaat er al een belletje rinkelen? LoveHooks is namelijk mede ontwikkelt door Joe’s slachtoffer uit seizoen 1: Benji. Had jij dit gelijk door?

via GIPHY

Nirvana en Anavrin

Joe ontmoet zijn nieuwe obsessie Love bij zijn werkgever Anavrin. Hij vertelt dat Anavrin achterstevoren Nirvana is. Opvallend is dat Nirvana ook de naam is van de winkel naast Joe’s oude werk Mooney’s bookstore in New York. Daarnaast draagt Beck in het eerste seizoen een Nirvana-shirt en draagt Joe’s moeder in seizoen 2 ook zo’n shirt. Wat dit te betekenen heeft? Een theorie is dat Joe, wellicht onbewust, zich aangetrokken voelt tot dingen die hem aan zijn moeder laten denken. 

Forty’s script voorspelt het einde

Wanneer Forty aan Joe het script van ‘Bang, Marry, Kill‘ voorlegt, krijgen we ook het einde van de film te horen. Forty: “In the end, our guy has to murder all three women. It’s like, the ultimate irony.” Toen jij dit voor het eerst hoorde, ging je er waarschijnlijk van uit dat dit over Joe, Delilah, Love en Candace gaat, maar niets is minder waar. Het blijkt Love te zijn die op het eind drie vrouwen vermoord: Delilah, Candace en haar oude au pair Sofia. Shocking.

via GIPHY

Beck’s boek voorspelt de twist

Beck’s boek genaamd ‘The Dark Face of Love‘ voorspelt het plot van seizoen 2. Kijk maar eens goed naar de titel ‘The Dark Face of Love‘: aan het einde van seizoen 2 krijgen we inderdaad de donkere kant van Love te zien… 

Forty weet: Peach pleegde geen zelfmoord

Weten jullie het nog? In seizoen 1 vermoordde Joe Beck’s bff Peach, maar dit werd door de politie afgedaan als zelfmoord. Tijdens zijn LSD-schrijfsessie bedenkt Forty dat Peach helemaal geen zelfmoord heeft gepleegd, maar is vermoord. De oplettende kijker kan dit hebben gezien op het whiteboard waarop Forty druk gekliederd heeft. De moordenaar had hij wel fout: Forty dacht dat dr. Nicky de dader was. Check minuut 3:30 van onderstaande video of kijk de aflevering op Netflix terug om dit detail te spotten.

via GIPHY

Forty’s bijnaam voor Joe voorspelt hoe hij zal sterven

Old sport“: Forty’s favoriete bijnaam voor zijn vriend Joe (of Will?). Komt die zin je bekend voor? Dat kan: deze wordt namelijk ook veel gebruikt in The Great Gatsby. Toevallig komt Forty op dezelfde wijze als Gatsby aan zijn einde: een kogel in zijn rug. Goed bedacht van de makers.

Joe en Will hebben nog contact

In de allerlaatste aflevering zien we dat Joe zijn post ophaalt bij een postkantoortje. Tussen het stapeltje post zit overduidelijk een kaart van Ellie, maar ook werd er een fractie van een seconde een kaart van Will getoond. Deze echte Will vraagt Joe of alles oké is, aangezien Joe al lang niets meer van zichzelf heeft laten horen. Wij zijn benieuwd of Will terugkeert in seizoen drie.

Benieuwd naar nog meer easter eggs of wil je even checken of het bovenstaande klopt? Bekijk dan deze video:

Watch on YouTube

Bron: glamour.nl, Youtube Flicks and the City | Beeld: