Lifestyle

Onderzoek luidt: je bent op z’n knapst in licht beschonken toestand

Tijdens het uitgaan maak jij honderden foto’s met je vriendinnen. Op géén één sta jij goed. Hoe kan dat toch steeds? Het probleem is eindelijk ontrafeld: in licht beschonken toestand ben jij aantrekkelijker. Wow, met dit nieuws kan jij de beste foto’s maken! Hoe awesome is dat? Dit nieuws is zeker geweldig om te horen, maar nog even niet als je meedoet aan Dry January. Helaas… Ben jij benieuwd hoeveel wijntjes je moet drinken om knapper te zijn? Lees dan snel verder. 

Aantrekkelijker door twee wijntjes

Hoe moeilijk is het om met je vriendinnen een goede foto te krijgen? Dit probleem is nu eindelijk ontrafeld. Onderzoekers van de University of Bristol nodigden 40 studenten uit om een drankje te doen. De onderzoekers maakten foto’s van de studenten en dat allemaal op verschillende niveaus: in nuchtere, licht beschonken en dronken toestand. En wat bleek? De studenten waren het mooist in licht beschonken toestand. Dronken de jongeren meer dan waren ze gelijk minder aantrekkelijk. 

Hoeveel drankjes is ‘licht beschonken’?

Wanneer ben je licht beschonken? Dat hangt af van je gewicht. De onderzoekers schonken de studenten 0,4 gram alcohol per kilo. Dat komt neer op twee wijntjes van 125ml met 14% alcohol als je 70 kilo weegt. Wil jij er dus aantrekkelijk uit zien? Dan moet je één wijntje drinken per 35 kilo aan gewicht. 

Foto maken vrouwen

Maakt alcohol ons dan echt knapper?

Het is nog niet duidelijk waarom alcohol ons precies knapper maakt. Wat wel algemeen bekend is, is dat je na twee wijntjes je beter voelt en op je gemak bent. Ook je bloedvaten en pupillen verwijden en je kan een lichte blos op je wangen krijgen. Voortaan drink jij dus twee wijntjes en sla je de rest over om een hele avond uitgaan door te komen of misschien heb jij wel een date ;-). Vanaf nu zie jij er in ieder geval onweerstaanbaar uit. 

Bron: Quest.nl, LiveScience.com | Beeld: