Lifestyle

Waarom een half uurtje fietsen per dag hartstikke goed voor je is

Wij Nederlanders zijn opgegroeid tussen de fietsen en trappen dan ook heel wat af in een jaar. Gemiddeld fietst een Nederlander maar liefst 880 kilometer per jaar. Wow. We fietsen dus van hot naar her hier in dit kikkerlandje. Benieuwd welke voordelen fietsen voor jouw lichaam heeft? Lees dan snel verder.

Met een half uurtje fietsen verbrand je 298 calorieën

Een half uurtje fietsen doet meer goeds dan je zou denken. Volgens de website Healthline, aanbieder van gezondheidsinformatie, verbrand een vrouw van 70 kilo zo’n 298 calorieën tijdens een half uurtje fietsen. Wel zeggen ze erbij: hoe fitter je bent, hoe effectiever je fietspartijtje is en hoe meer calorieën je verbrandt. Lekker doortrappen dus. 

Fietsers leven langer

Naast dat je calorieën verbrandt met fietsen, word je er ook vele malen fitter van. Zestien jaar lang onderzocht Anne Lusk van Harvard School of Public Health het fietsgedrag van achttienduizend vrouwen. En wat blijkt? Vrouwen die minimaal vijf minuten per dag op de fiets zitten, zijn fitter dan degenen die dat niet doen. Fietsers leven gemiddeld zelfs twee jaar langer. Wow! Wil jij nóg fitter worden? Probeer dan één van deze workout apps uit.

Fietsen is goed voor je humeur

Geloof het of niet, maar fietsen is ook nog enorm goed voor je humeur. Uit vele Nederlandse onderzoeken is gebleken dat fietsen en vreugde vaak samengaan. Een half uurtje fietsen en je bent weer happy. Genoeg redenen dus om de auto te laten staan en lekker te gaan fietsen. Dat is ook nog een supergoed voor het milieu. Goed bezig!

Bron: glamour.nl, fietsersbond.nl | Beeld: Getty Images