Lifestyle

Wat in 2019 cool was, maar in 2020 echt niet meer kan

Afgelopen jaar is er enorm veel gebeurd op het gebied van mode, beauty en lifestyle. Oude hypes verdwenen en nieuwe trends ontstonden. Van de ene trend werden we blijer dan van de ander. Wat was in 2019 enorm cool, maar kan in 2020 echt niet meer? Lees snel verder.

1. Transparant

Schoenen, tassen, mutsen: je kon het zo gek niet bedenken of er was een transparante versie van. Het ziet er leuk uit, maar erg handig is het niet. Iedereen kan zien wat er in jouw tas zit en de schoenen zitten enorm oncomfortabel. Snel vergeten deze trend uit 2019…

View post on Instagram
 

2. Dad sneakers

Nee, gewoon nee. Deze lompe sneakers werden in het leven geroepen door Balenciaga en werden al gauw overgenomen door vrijwel elk schoenenmerk. De chunky sneakers zijn lang genoeg in de mode geweest: tijd voor iets nieuws. 

View post on Instagram
 

3. Fanny packs

Deze heuptasjes waren in 2019 weer helemaal terug van weggeweest. Van ons mogen ze lekker in 2019 blijven: praktisch, maar erg kinderachtig. No, thanks. De fashion trends voor 2020 vind je hier.

View post on Instagram
 

4. Biker short

We hebben het aan de Kardashian-Jenners te danken dat dit broekje weer helemaal hip was in 2019. Maar zeg nou zelf, erg flatteus is het niet. Kenners zeggen dat deze fashion trend in 2020 écht niet meer kan.

View post on Instagram
 

5. Haarclips

Haarclips waren dé haaraccessoires trend van 2019. Alles kon en alles mocht: van pareltjes tot glitters en van woorden tot strikjes. Vooral statement haarclips waren HOT. Helaas, helaas: deze trend uit 2019 moet plaats maken voor een nieuwe trend. De gewatteerde haarband it is.

View post on Instagram
 

6. Heftige blush

Hmm, van deze make-up trend werden we niet blij. Subtiel werd de blush in 2019 niet opgesmeerd, nee: hoe heftiger, hoe beter. Laten we dat maar heel snel vergeten. De make-up trends van 2020 vind je hier.

View post on Instagram
 

7. Logo mania

De logo’s waren het afgelopen jaar niet te missen. Iedereen moet immers weten van welk merk jouw kleding is, toch? Nou, nee. Met deze logomania mag iedereen heel snel stoppen in 2020. In het nieuwe jaar gaan we voor neutrale tinten en leuke printjes.

View post on Instagram
 

8. (Te) volle lippen

In 2019 was het opspuiten van lippen de normaalste zaak van de wereld. Het werd gepromoot op Instagram, er werden winacties aan verbonden en zelf minderjarigen brachten een bezoekje aan de kliniek. Je bent mooi zoals je bent, die spuitjes heb je écht niet nodig.

View post on Instagram
 

9. Te lange wimperextensions

Wimperextensions hebben een enorm populaire tijd gekend in 2019. Je hoeft een poos geen mascara meer op te doen en jouw wimpers blijven al die tijd fabulous zitten. Klinkt geweldig, nietwaar? Eens, maar laten we in 2020 alsjeblieft stoppen met de extreme varianten. Die té dikke, onnatuurlijke gevallen gaan we lekker in 2019 laten.

View post on Instagram
 

10. Sieraden met schelpen

Mede door de VSCO-girls waren alle sieraden met schelpjes extreem populair in 2019. Toch gaan we in 2020 deze schelpjes inruilen voor iets chics: parels.

View post on Instagram
 

11. Spinnenpoot mascara

Deze manier van mascara dragen werd bestempeld als trend in 2019. Lekker dik en overdreven. In 2020 gaan we juist voor de subtiele look en daarom zijn de spinnenpoot wimpers niet meer cool dit jaar.

View post on Instagram
 

 

Natuurlijk is dit artikel geschreven met een korreltje zout, want dit betekent natuurlijk niet dat je gelijk je hele garderobe hoeft te vervangen ;-). Jij moet gewoon dragen wat jij tof vindt.

Bron: businessinsider.nl, harpersbazaar.com | Beeld: Getty Images 

Must reads 👀