Lifestyle

Deze 18 emoji’s worden vaak verkeerd gebruikt

emoji-verkeerd-gebruikt

Emoji’s. Wie is er niet fan van? Superhandig en erg leuk om je berichtjes een beetje op te leuken. Wil je jouw bericht meer nadruk geven, kan je de juiste woorden niet vinden of heb je gewoon te weinig tijd om te typen? Emoji’s zijn de oplossing. Hoewel wij professionals zijn op het gebied van emoji’s, worden sommigen vaak verkeerd gebruikt. Benieuwd welke dat zijn én wat ze echt betekenen? Lees snel verder.

1. Aubergine

Misschien wel één van de bekendste fout gebruikte emoji’s. Dit is natuurlijk gewoon een aubergine, maar wordt door velen als piemel-emoji gebruikt. Erg, hoe zullen we het zeggen, creatief?

Aubergine emoji

2. Buiging

Dit lijkt op een enorm gestrest poppetje die in gedachten verzonken is, maar niets is minder waar. Dit mannetje maakt in werkelijkheid een diepe buiging.

Buiging emoji

3. Duizelig

Dit is toch een mooie vallende ster? Nope, niet dus. Deze emoji staat voor duizeligheid. Een beetje cartoonachtig, maar toch.

Duizelig emoji

4. Emoji die geniet van eten

Jij zal deze emoji vast wel eens hebben gestuurd met de gedachte dat deze smiley ondeugend zijn tong uitsteekt. Helaas, helaas: deze gele smiley geniet gewoon erg van zijn of haar eten. Good to know.

Genieten van eten emoji

5. Gevouwen handen

Het lijkt net of deze handjes bidden of elkaar een high-five geven, toch is dat helemaal niet waar. Dit gebaar betekent “bedankt” of “alsjeblieft” in het Japans. 🙏 Girlscene :).

Gevouwen handen emoji

6. Grijnzende, zwetende emoji

Heb jij wel eens enorm opgelucht deze emoji gestuurd? Fout. Deze emoji heeft hard gesport of een andere inspanning geleverd waarbij hij of zij flink gezweet heeft.

Zwetende emoji

7. Handje in de lucht

Een ‘sassy‘ dame, toch? Nou, nee. Deze meid werkt achter de informatiebalie. Deze hadden we niet aan zien komen!

Infobalie emoji

8. Kastanje

Dit is geen eikeltje, maar een kastanje. Simpel, maar wel vaak verkeerd gebruikt.

Kastanje emoji

9. Klappende handen

Dit lijken een stel handen die bidden, maar zijn daadwerkelijk een paar klappende handen. Applaus, applaus.

Klappende handen emoji

10. Knuffelende emoji

Deze emoji is super cute, maar wat beeldt hij of zij eigenlijk uit? Een verlegen koppie, jazzhands of toont de gele smiley ons zijn of haar handen? Geen van allen is juist: deze emoji is ready om jou een knuffel te geven. Lief!

Knuffelende emoji

11. Konijnenoortjes

Lekker dansen met de meiden, toch? Ook leuk, maar dat is niet wat deze emoji betekent. De twee meisjes met konijnenoren staan voor Playboy-bunnies én Kemonomimi’s. Dat laatste is een naam voor mensen die dierlijke trekken vertonen.

Playboy-bunnies emoji

12. Naamkaartje

Geef maar toe, jij dacht dat dit een vlammenzee was. Nou, wij ook hoor. Toch blijkt het iets heel anders te zijn: een naamkaartje. Leuk gevonden.

Naamkaartje emoji

13. OK

Tja, wat doet dit meisje? Dansen? Juichen? Erg onduidelijk. Wij lossen het raadsel voor je op: ze geeft aan dat ze OK is. Handig.

Ok-teken emoji

14. Open handen

Duwen deze handjes iets weg of zijn het jazzhands? Beide niet: deze handen zijn er klaar voor om iemand flink te knuffelen.

Knuffelende handen emoji

15. Opgeheven handen

Hallelujah! Dat is het eerste wat je denkt als je naar deze emoji kijkt. Maar nee, deze handjes zijn gewoon feest aan het vieren.

Feestende handen emoji

16. Perzik

Tja, moeten we deze nog uitleggen? Iedereen ziet dat dit een perzik is, maar deze emoji wordt vaker gebruikt om een stel billen uit te drukken.

emoji's verkeerd gebruikt

Lees ook:
Spicy! Déze emoji’s hebben stiekem óók een dirty betekenis

17. Slaperige emoji

Waarschijnlijk heb je deze emoji wel eens gebruikt als je verdrietig of teleurgesteld was, maar dat is niet wat dit gele hoofdje uitbeeldt. Nee, deze emoji is hartstikke moe. Dat zie je aan de snottebel, in anime betekent dit namelijk dat iemand moe is of zelfs al slaapt.

emoji's verkeerd gebruikt

18. Thee

Een kom soep, toch? Zeker niet. Dit is matcha, Japanse groene thee dat geserveerd wordt in een kleine kom zonder handvaten. Vandaar dat het zo verdacht veel lijkt op een kommetje soep.

emoji's verkeerd gebruikt