Lifestyle

6 dingen die je kunt doen als je oud & nieuw overrated vindt

Samen met vrienden en familie zijn, aftellen tot 00:00 uur en vervolgens bakken met siervuurwerk de lucht in schieten. Terwijl de een al dagen van tevoren bezig is met de voorbereidingen, zit de ander juist helemaal niet te wachten op oud & nieuw. Ze vinden het wat overdreven, die jaarwisseling, en als het kon zouden ze ‘m het liefst overslaan. Gelukkig zijn er heel wat leuke dingen die je kunt doen om oud & nieuw toch leuk te maken.

1. Spelletjesavond
Nodig vrienden en of familie uit, vraag aan iedereen om een leuk spel mee te nemen en organiseer een gezellige spelletjesavond. Een avondje 30 seconds bijvoorbeeld, dat wordt toch sowieso een succes?! Voor je het weet is het nieuwe jaar alweer begonnen. En zonder er al te veel bij stil te staan begin jij het nieuwe jaar nu toch wel heel goed. In dit artikel vind je de leukste spellen om te spelen tijdens je spelletjesavond!

2. Avondje met opa en oma
Laat al die feestjes aan je voorbijgaan en spreek af dat jij met oudjaarsavond lekker bij opa en oma op de bank zit. De kans zit er dik in dat zij ook niet zo gek zijn op al dat vuurwerk en al die drank, dus zij zijn hét perfecte gezelschap. Maak wat lekkere hapjes en maak er vooral aan hele gezellige avond van. Lekker kletsen, een potje kaarten of samen iets anders leuk doen. Wedden dat opa en oma het super leuk vinden dat ze het nieuwe jaar samen met hun kleinkind kunnen beginnen?

3. Filmavond
Of je nou alleen bent of met vrienden: een filmavond inlassen is altijd een goed idee. Je kunt ervoor kiezen om vriendinnen uit te nodigen. Maar ja, als zij wel in zijn voor een feestje en jij bent liever thuis, dan is een avondje alleen op de bank ook helemaal geen straf. Kies een paar leuke films uit, sla bakken met popcorn in en jij vermaakt je wel. Niets zieligs aan!

4. Ga aan de slag in huis
Een avondje alleen thuis kun je ook besteden aan nuttige dingen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan in huis. Is er een muur die jij heel graag in een ander kleurtje ziet? Of zou je echt nog wat willen veranderen aan de inrichting van je slaapkamer? Dan is dit je kans. Iedereen is druk met andere dingen, dus jij kunt ongestoord bezig zijn met het opknappen van je huisje. Zo begin je het nieuwe jaar met een schone lei!

5. Avondje bankhangen met snacks
Filmpje kijken, lekker zappen, ga zo maar door. Maak lekkere hapjes – probeer bijvoorbeeld lekkere recepten uit voor snacks – en ga een avondje lekker bankhangen. Warme pyjama aan, dekentje om en alles wat je nodig hebt binnen handbereik. Jouw avond kan niet meer stuk.

6. Me-time
Als een van jouw goede voornemens is om meer aan jezelf te denken, dan kun je hier op oudejaarsdag alvast goed mee beginnen. Plan een avondje me-time in. Koop een lekker maskertje, stoom je gezicht en was jezelf met de lekkerste scrubs en douchegels. Nagels in de lak, ga zo maar door. Deze avond staat helemaal in het teken van jou.

Beeld: iStock