Lifestyle

Waarom vreemdgaan een absolute no-go is

Je hebt al een tijdje een relatie en eerst konden jullie absoluut niet van elkaar afblijven, maar inmiddels is de sleur er wel wat in geslopen. En oeps, ineens blijk je de aandacht van die ene collega wel érg interessant te vinden. Ho, stop! Voordat je jezelf verliest in het moment en een slippertje begaat, hebben wij wat redenen voor je waarom vreemdgaan absoluut een no-go is. 

Vlogen de vonken er bij jou en je liefje er eerst vanaf, inmiddels is die passie wel wat gezakt. Jullie deden het aan het begin van de romance zo’n beetje elke dag, nu ben je al blij als de wekelijkse vrijpartij eens wordt aangestipt. Oei, dat is balen. Toch betekent het niet meteen dat dit je een vrijbrief geeft om een slippertje te maken. Vreemdgaan is namelijk een absolute no-go, want:

Het is kwetsend voor je partner

First of all: wanneer je buiten de pot piest doe je je lover hier waarschijnlijk enorm veel pijn mee wanneer hij/zij erachter komt. Het is altijd kwetsend wanneer iemand iets stiekem achter je rug om doet en je daar later achter moet komen. Waarschijnlijk hou je enorm veel van je partner, want anders had je geen relatie met hem. Iemand van wie je houdt wil je natuurlijk geen pijn doen, dus voorkom dit en zorg ervoor dat je de verleiding om vreemd te gaan kunt weerstaan. 

Je leert geen knopen door te hakken 

Het is maar wat verleidelijk om van twee personen aandacht te krijgen: van je liefje en van degene waarmee je vreemdgaat. We won’t judge, maar erg handig is het niet. Naast het feit dat je hiermee dus iemand hartstikke pijn doet, zorgt het er ook voor dat je niet leert om beslissingen te maken. Wanneer je vreemdgaat weet je dus al dat er iets niet goed zit in je relatie. Kies er dus voor om die knoop door te hakken en weg te gaan bij je liefje, óf besluit om er samen alles aan te doen om jullie relatie nog te redden. Ga in ieder geval niet door met van twee walletjes eten en maak een keuze.

Je investeert niet in je relatie

Elke relatie kent zo zijn ups en downs, we’ve all been there. Na een tijdje is de vonk er wel een beetje vanaf en kom je in een stabiele fase. Tenmiste, als je je aandacht niet verlegt naar een ander exemplaar. Als je met een ander aan de haal gaat, geef je jullie twee niet de kans om een dieper level in de relatie te bereiken. Dat is zonde! Na een tijdje bereiken jullie samen juist de fase waarin je elkaar door en door kent en die is heerlijk. Het is misschien wat minder spannend, maar het geeft je wel de mogelijkheid om elkaars sterke en zwakke punten te ontdekken. Je ontdekt hoe je hem het beste kunt steunen in de wat minder leuke tijden en ook hij leert jouw minder leuke versie kennen. Gaat er iemand vreemd in de relatie, dan zorgt dat voor een breuk in jullie vertrouwensband. 

Je blijft niet trouw aan jezelf

Vreemdgaan: eigenlijk zegt het woord het al. Je doet iets wat niet kan. Tenzij je een open relatie hebt en jullie beiden hebben afgesproken ook met anderen te daten, is het niet oké wanneer je iets met een ander uitspookt. Eigenlijk maak je hierin ook een fout in de relatie met jezelf. In plaats van dat je namelijk met je lover het gesprek aangaat waarom het tussen jullie niet lekker loopt, kies je voor de makkelijke weg en pap je aan met een ander. Natuurlijk is het ergens wel begrijpelijk dat je de aandacht zoekt bij een ander, maar helemaal eerlijk is het niet. Als je een slippertje maakt moet je hierover liegen tegen je partner en daar voel je je ongetwijfeld niet okay bij. 

Natuurlijk, een relatie is absoluut nooit perfect. Gaat het tussen jou en je liefje niet zo lekker en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan dit artikel.

Beeld: iStock