Lifestyle

Onhandige situaties die alleen maar gebeuren als je haast hebt

Sommige meiden zijn beter in plannen, anderen hebben sneller tijdnood. Het gevolg? Haasten. Hoewel niemand het leuk vindt om zich te moeten haasten, doen we het allemaal weleens. Nog even snoozen in de ochtend, om er vervolgens achter te komen dat je nog 20 minuten hebt om je hele ochtendritueel te houden. Hup, opschieten! Als jij (vaak) haast hebt, dan herken je de volgende situaties sowieso.

1. Blijven haken met oortjes
Hoewel er tegenwoordig allerlei draadloze oortjes te koop zijn, heb jij nog steeds de oude vertrouwde oortjes met een draadje eraan. En dat heb je geweten, want je blijft constant met het draadje achter dingen haken. Zeker wanneer je haast hebt lijk je extra vaak te blijven haken. Zoooo irritant.

2. Sleutels kwijt zijn
Het is handig om je sleutels op een vaste plek neer te leggen en dat doe je dan ook vaak. Behalve op de momenten dat je haast hebt, blijkt. Altijd wanneer jij binnen een paar minuten de deur uit moet en dus tempo moet maken, zijn je sleutels nergens te bekennen. Waar liggen die dingen nou weer?! Je moet ze hebben, want anders kun je niet eens gaan… Na een paar minuten zoeken vind je ze onder een krant op het aanrecht. Lekker dan: te laat…

3. Heel nodig moeten plassen
Jij bent niet degene met de meest sterke blaas en dat blijkt altijd maar weer wanneer je haast hebt. Terwijl jij als een malle je schoenen aantrekt, je tanden poetst en een laag make-up opsmeert, moet je nét voor vertrek ook nog eens plassen. Je moet wel, want anders duurt het echt te lang. In dit artikel lees je waarom vrouwen vaker moeten plassen dan mannen.

4. Iets omstoten
Op een of andere manier staat dat pak hagelslag nét op de verkeerde plek en weet jij het voor elkaar te krijgen om ‘m in al je haast om te stoten. Overal ligt hagelslag… Hetzelfde geldt voor die kop thee die net in de weg staat, of die bak met suiker. En om het nou te laten liggen tot je weer thuis bent, dat is ook niet echt een optie. Even schoonmaken en voilà: je komt te laat.

5. Iets belangrijks vergeten
Als je haast hebt wil je nog weleens iets vergeten. Dat kan, maar het wordt wel heel vervelend als je iets belangrijks vergeet, waardoor je terug naar huis moet. Je ov-chipkaart bijvoorbeeld, terwijl je onderweg bent naar de trein. Je kunt niet zonder… Pffff, waarom gebeurt dit nou al-tijd wanneer je moet opschieten!?

6. Met kleding vast blijven zitten
Make-up? Check. Outfit? Check. Tijd om de deur uit te gaan. In alle haast snel je naar de deur en wil je richting je bestemming vertrekken. Echter ben je net iets te snel én te onhandig, want onderweg blijf je met je shirt achter de deurklink haken. Met een beetje geluk kom je er zonder kleerscheuren vanaf. Maar zó typisch!

Beeld: iStock