Lifestyle

In deze stad vind je de mooiste kerstmarkt van Europa

Het is bijna kerst…Tijd om kerstmarkten te bezoeken dus! Hoewel we alleen al in Nederland veel leuke kerstmarkten hebben, zijn er nog veel meer mooie exemplaren te vinden op andere plekken in Europa. De organisatie Europan Best Destinations heeft uitgezocht wat dé mooiste kerstmarkt van Europa is. Tijd om je koffers te pakken dus. Let’s go!

Heerlijke glühwein drinken, opwarmen bij het kampvuur en langs alle gezellige kraampjes struinen. Bijna iedereen bezoekt ieder jaar wel minstens één kerstmarkt en sommigen zelfs meer. En voor de mensen die zelfs de grens over willen gaan voor kerstmarkten is er nu dus goed nieuws, want de mooiste kerstmarkt van Europa is bekend.

Je vindt ‘m niet in Nederland, Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk. Nee, de mooiste kerstmarkt van Europa staat dit jaar in Hongarije! In de stad Budapest is sinds 22 november al een kerstmarkt te bezoeken en deze zal blijven staan tot 1 januari 2020. Boek dus snel een vliegticket!

Bezoek jij liever een kerstmarkt in Nederland? In dit artikel vind je de leukste kerstmarkten in Nederland!

Over de kerstmarkt

Het gaat om de kerstmarkt ‘The Advent Feast’, welke dit jaar voor de achtste keer plaatsvindt. Je vindt er een schaatsbaan, allerlei leuke kraampjes met leuke producten en ook de kraampjes met lekkernijen zijn zeker aanwezig. Een keertje typische Hongaarse lekkernijen, in plaats van Nederlands eten! ;-). Maar daar blijft het niet bij, want bij deze kerstmarkt wordt ook de grootste 3D-lichtshow van Europa gehouden!

‘The Advent Feast’ is naast de mooiste kerstmarkt ook nog eens de meest eco-vriendelijke kerstmarkt: er wordt gebruik gemaakt van recyclebare bekertjes en bestek en er is geen sprake van voedselverspilling. De kerstmarkt in Budapest staat dus op de eerste plaats, maar er zijn natuurlijk ook andere mooie kerstmarkten te bezoeken. De nummer twee op de lijst is er een in Vienna, in Oostenrijk, en op de derde plaats staat de kerstmarkt in Gdansk, in Polen. Benieuwd naar de hele lijst met kerstmarkten? Je vindt ‘m hier.

View post on Instagram
 

Bron: Europian Best Destinations | Beeld: iStock

Must reads 👀