News

Solange Dekker vertegenwoordigt ons land in transgender missverkiezing

14 december is het zo ver, de jaarlijkse missverkiezing voor transgendervrouwen vindt dan plaats. De negende editie van Miss Trans Star International wordt zoals altijd weer in Barcelona georganiseerd. Ook Nederland doet mee. Dit jaar zal de 23-jarige Amsterdamse Solange Dekker ons land vertegenwoordigen. Ze is een vrouw met een missie: “Ik wil vechten voor de rechten van mensen die dat zelf niet kunnen, voor mensen die het moeilijk hebben.” Benieuwd naar Solange en haar verhaal? Lees snel verder.

Solange Dekker vertegenwoordigt Nederland bij Miss Trans Star International

Solange Dekker wil met haar deelname de wereld tonen welke stappen Nederland op het gebied van transgenderrechten nog moet zetten. Nederland heeft al veel bereikt, maar toch vindt ze dat er ook sprake is van transfobie. Dit maakte Solange zelf van dichtbij mee: “Ik ben het huis uitgezet door mijn familie, omdat ze niet accepteren wie ik écht ben.” Heftig… Solange wist haar leven weer op te pakken en heeft nu een missie: “Nu ben ik gelukkig. Ik wil vechten voor de rechten van mensen die dat zelf niet kunnen, voor mensen die het moeilijk hebben.” Dit hoopt ze met haar deelname te bereiken. De winnares krijgt een kroon en geld. Mocht Solange winnen, dan zal ze dit geld gebruiken om de positie van transgenders te verbeteren. 

Bekijk hier haar promotiefilmpje:

Watch on YouTube

14 december wordt Miss Trans Star International 2019 bekend gemaakt

Wie Miss Trans Star International 2019 is geworden, wordt 14 december bekend gemaakt. Wij wensen de knappe Solange Dekker in ieder geval enorm veel succes. You rock girl!

View post on Instagram
 

Bron: telegraaf.nl, rtlboulevard.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀