Travel

De 13 goedkope Instagramproof hotspots van Barcelona

Als je naar Spanje gaat, dan weet je dat je volop gaat genieten van de lekkerste hapjes en drankjes. Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn, wanneer we dit natuurlijk zo goedkoop mogelijk willen. We love budget en daarom heeft Girlscene de dertien lekkerste én goedkoopste restaurants in Barcelona opgezocht waar jij zo snel mogelijk wil eten. Oh en ze zijn ook nog eens Instagramproof, winning! 

1. Carabela Cafe
Dit gezellige restaurant vind je naast metrostation Barceloneta. Wanneer je op het zonnige terras geniet van de lekkerste burrito's, nacho's en hamburgers, kijk je uit op 'El Cap de Barcelona'. En dat allemaal vanaf €6. 
Locatie: Pas de Sota Muralla, 3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lenkabriska (@lenkabrisiakova) op

2. Mercat de la Boqueria
Aan de Ramblas vind je La Boqueria. Dit is een overdekte markt waar je allerlei lekkernijen scoort, van vis, vlees tot fruit. Je koopt hier alle ingrediënten voor de lekkerste tapas of ploft neer bij knusse kraampjes met zitplaatsen.
Locatie: La Rambla, 91

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Connie Mauk (@cayenma23) op

3. 100 Montaditos
Deze broodjeszaak kom je regelmatig tegen wanneer je de straten afstruint van Barcelona. In deze broodjeswinkel heb je maar liefst keuze uit 100 verschillende kleine broodjes (montaditos) en gerechtjes zoals salade of kip. Wanner je echt cheap je vakantie wil doorbrengen moet je hierheen gaan op woensdag en zondag. Op deze dagen kosten de broodjes maar €1! Dat wordt smullen.
Locatie: Ramba de Catalunya, 11

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 100 Montaditos (@100montaditos) op

4. Taller de Tapas
Ja-ja, je hoort het goed: het is tijd voor tapas op het terras. In heel Barcelona vind je zes verschillende Taller de Tapas restaurants. Een daarvan zit in de wijk El Born. Je eet jezelf rond met tapas vanaf €4. 
Locatie: Carrer de l'Argenteria, 51

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door TALLER de TAPAS (@tallerdetapaspr) op

5. Creps Barcelona
Ook Creps Barcelona kom je vaker tegen wanneer je door Barcelona wandelt. Maar wanneer je wil genieten van een overheerlijke crêpe met een mooi uitzicht, dan moet je naar de vestiging op de Avenida Gaudi gaan. Hier heb je een terras met uitzicht op de Sagrada Familia. 
Locatie: Avenida de Gaudi, 45

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Creps Barcelona (@crepsbarcelona) op

6. Empanat
Goedkoop en goed gevuld verlaat je het zaakje genaamd Empanat. Vlakbij het ziekenhuis Sant Pau verkopen ze heerlijke empanadas en dat voor €1,95. Je hebt keuze uit vijftien smaken en het liefst wil je ze allemaal proeven. En dat kan best, voor zo een prijsje.
Locatie: Avenida de Gaudi, 72

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Happy fatty. (@lagorditaestacontenta) op

7. Veg World India
Vegetariërs opgelet: Veg World India is hét restaurant waar je een keer moet eten. Ook de vleeseters zitten hier goed, want de gerechten zijn hoe dan ook zo lekker dat je je stuk vlees niet eens mist. In de wijk Gracia eet je smakelijk vegetarisch Indiaas en dat voor €14.
Locatie: Carrer de Bruniquer, 26

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door mimozaeverywhere (@mimozaeverywhere) op

8. La Muscleria
Mosselliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. In dit restaurant is de keuze reuze en is het bijna onmogelijk om een keuze te maken uit twintig verschillende mosselgerechten. En van de prijs krijg je nog een grotere lach op je gezicht. Een pan mosselen met een portie patat kost een tientje.
Locatie: Carrer de Mallorca, 290

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tomas (Mataro) (@taltabao) op

9. El Dorado Chicken 
El Dorado is een Peruaans restaurant waar je de meest lekkere kip scoort. Je krijgt een halve kip op je bord voor €15 euro. Is een halve kip ietwat teveel kip? Doordeweeks staat ook een kwart kip op het menu. Maar ja, bestaat er iets als te veel kip eten?
Locatie: Carrer de Balmes, 122

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tomás De La Paz (@tomcocina) op

10. Le Cucine Mandarosso
Ben je gek op Italiaans? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met de meest verse producten geniet je van de lekkerste Italiaanse gerechten. Je luncht hier zelfs al voor €11 euro inclusief dessert. Op vakantie is het al-tijd tijd voor toetjes. 
Locatie: Carrer de Verdaguer i Callís, 4

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Le Cucine Mandarosso (@lecucinemandarosso) op

11. La Xula Taperia
Horen wij hier gratis tapas? Oh, jazeker. Bij je drankje verwend La Xula Taperia je met nog wat lekkere hapjes. Het enige wat je wel op zak moet hebben is een beetje kennis van de Spaanse taal. De kaart (waar je overigens wel voor betaalt) is er namelijk alleen in het Spaans. Ach, zo leer je nog eens wat. 
Locatie: Calle Mare de Deu dels Desemparats 18

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door La Xula Tapería (@laxulataperia) op

12. Tucco
Bij Tucco heb je een hoofdgerecht, een drankje én een nagerecht voor minder dan €10. Van verse pasta's, empanadas tot hamburgers. Als dit geen pareltje is weten wij het ook niet meer.
Locatie: Carrer Còdols, 27

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Tucco Real Food (@tuccorealfood) op

13. Al Passatore
Ben je klaar met alle tapas, paella en patatas bravas? Ga dan voor een van de lekkerste pizza's van Spanje bij Al Passatore. Met je pizza en je drankje zit je op een zonnig terras voor een prima prijsje. 
Locatie: Pla de Palau, 11

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Al Passatore (@alpassatore) op

Bron: explorista.nl, tripadvisor.nl, barcelonatips.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved