Films & Series

Deze fouten werden er gemaakt tijdens Expeditie Robinson 2019

Expeditie Robinson is dit jaar voor de twintigste keer op televisie te zien. Een jubileum voor het survivalprogramma. Toch verloopt dit speciale seizoen anders dan gehoopt voor vele kijkers: blunder na blunder wordt gemaakt en iedere week staat Twitter weer vol met tweets over de aflevering. De jubileumeditie wordt door enkelen zelfs bestempeld als ‘slechtste seizoen ooit’. Benieuwd wat er misging tijdens Expeditie Robinson 2019? Lees snel verder.

Deze fouten werden er gemaakt tijdens Expeditie Robinson 2019:

1. De bekende puzzel
Zondag 27 oktober was het zo ver: de beruchte eetproef stond weer op de planning. Genieten voor de kijkers thuis. Nouja, dat was de bedoeling. Helaas liep het duel tussen Mariana Verkerk en Kim Kötter toch net even anders dan de kijkers gehoopt hadden. De twee moesten een puzzel oplossen en de verliezer ging naar Duivelseiland. Wilde één van de twee een hint? Dan moesten ze de plaatselijke delicatessen (lees: koeienogen, embryo-ei en levende kokosrupsen) opeten. Jammer genoeg is deze puzzel erg bekend en werd er dus niet gesmikkeld. Kim opende wel het ei, maar van de rest werd geen hapje genomen. Mariana, de puzzelfanaat, had de som zo opgelost en ging er met de winst vandoor. En wij? Wij blijven dit jaar achter zonder iconische eetproef. Jammer. 

2. Voetjes van de vloer met Tim en Shary-An
In de aflevering van 10 november moesten Tim en Shary-An duelleren op finalisteneiland. De winnaar mocht blijven en de verliezer keerde terug naar het basiskamp. Het duel viel niet mee: Tim en Shary-An lagen met hun benen vastgeketend aan een touw, waarmee ze vastzaten aan een volle emmer water. Al liggend op de grond moesten ze hun benen omhooghouden om zo te voorkomen dat de emmer om zou kukelen. Tim verloor het duel en werd teruggestuurd. Hierna ontplofte sociale media, want speelde Shary-An niet hartstikke vals? Ze lag, zo leek het, met haar voeten op de grond, maar toch viel de emmer niet om. Rara hoe kan dat? Meer daarover lees je hier.

3. De rekenregels worden aan de laars gelapt
Tim Coronel ontpopte zich tijdens Expeditie Robinson tot ware publiekslieveling. Sociale media bleven dan ook niet stil toen deze topper het eiland moest verlaten. Niet alleen om hem de enige ‘echte’ Robinson van dit jaar te noemen, maar vooral omdat hij volgens hen onterecht de proef verloren had. Een rekensom was een groot onderdeel van de proef die in de aflevering van 17 november werd gespeeld. De spelers moesten de volgende som uitrekenen: 5 x 7 – 7 : 2 + 7 : 3 – 2 + 5 x 3 x 2 : 5 : 4 – 2. Eva Cleven gaf als antwoord het getal 1 en won daarmee de proef én immuniteit. Maar, was het antwoord wel 1? Volgens de oplettende kijkers niet: de programmamakers hebben helemaal geen rekening gehouden met de rekenregels. Deze past Tim juist erg netjes toe, waardoor hij niet tot het ‘juiste’ antwoord komt. Kijkers waren woest. 

4. Snuffelen naar stemmen in de tas van Akwasi
Shary-An is niet vies van een beetje vals spelen, dit liet ze ook zien in de aflevering van 1 december. Zij en haar bondgenoten wilden Akwasi enorm graag naar huis sturen, maar wisten niet hoeveel stemmen ze daarvoor nodig hadden. Heel stiekem ging Shary-An op zoek naar extra stemmen in de tas van Akwasi. Mede door deze actie lukte haar plannetje en werd de sterke Akwasi naar huis gestemd. Erg onsportief vonden fans en dit lieten ze ook weten op Twitter. Sommigen vinden zelfs dat Shary-An gediskwalificeerd had moeten worden, het is immers niet de eerste keer dat ze zoiets flikt.

5. Finalisten een week te vroeg bekend door teaser
Dit is waarschijnlijk de grootste fout in de geschiedenis van Expeditie Robinson: de teaser voor de finale werd op de dag van de halve finale uitgezonden. Hierdoor wisten oplettende kijkers al voor de halve finale van 8 december wie er die aflevering af zouden vallen. In de video waren namelijk tv-kok Hugo Kennis, zangeres Shary-An Nivillac en presentatrice Eva Cleven al als finalisten te zien. Weg spanning. Ondanks dat kijkers dreigden de aflevering niet meer te kijken, bleek daar niets van waar. De aflevering trok alsnog 1,6 miljoen mensen, maar blij waren de kijkers niet. In de promo van volgende week konden we wel zien dat de finaleproef heftig gaat worden. Ben jij benieuwd hoe de proeven van Expeditie Robinson worden bedacht? Dat lees je hier.

6. Romeinse cijfers ingefluisterd
De halve finale was afgelopen zondag op televisie en zorgde na afloop voor een hoop ophef. De halve finale bestond uit twee proeven, de eerste werd gewonnen door Eva Cleven en de tweede door Shary-An. En, hoe kan het ook anders, met die laatste finalist zijn de kijkers niet blij. Bij de proef moesten de kandidaten Romeinse cijfers van laag naar hoog neerleggen om zo een som te creëren. Het antwoord van de som was de code van het kistje die je nodig had voor het volgende onderdeel. Eva Koreman lukte het de code als eerst te kraken en ook Mariana wist de Romeinse cijfers uit haar hoofd. Shary-An daarentegen wist niet welke letter voor welk cijfer stond en vertelde ook meerdere malen dat ze er helemaal niets van snapte. Met de andere twee dames ver voor haar, wist ze de som toch ‘ineens’ te kraken en won Shary-An de proef zelfs. Wacht even: als Shary-An de Romeinse cijfers niet wist, dan kan ze de som toch nooit oplossen? Kijkers weten het zeker: er is gesjoemeld.

Bron: andc.tv, ditjesendatjes.nl, viva.nl, rtlboulevard.nl, nu.nl, shownieuws.nl | Beeld: RTL