Lifestyle

Kerstfreak? Dit zijn de mooiste kerstbomen van de wereld

mooiste-kerstbomen

Met de feestdagen zetten alle landen hun mooiste kerstbomen neer. Er zijn in de decembermaand dan ook ontzettend veel kerstbomen te zien en dan hebben we het niet alleen over dat exemplaar bij jou thuis. Want over heel de wereld vind je de mooiste kerstbomen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Parijs, Frankrijk

Elk jaar heeft het beroemde winkelcentrum Galeries Lafayette in Parijs weer een andere kerstboom. In deze omgeving komt de kerstboom nog sprankelender over dan die al is.

2. New York, Verenigde Staten

Hier staat de prachtige kerstboom voor het Rockefeller Center. Wat deze plek zo bijzonder maakt is dat er voor de boom allemaal kerstliederen gezongen worden en je er ook nog eens kan schaatsen. Een héél spektakel dus.

3. Rome, Italië

Alhoewel Rome het niet nodig heeft qua kerstdecoraties – de stad zelf is immers al rijk aan architectuur – heeft de stad toch een aantal kerstbomen. Naast de kerstboom staat een kersthal. Je kunt het allemaal zien op het Sint Pietersplein.

4. Madrid, Spanje

Wat zo bijzonder aan deze kerstboom in Madrid is dat de stad inmiddels een traditie heeft in het plaatsen van een milieuvriendelijke boom. Je kunt hem bewonderen in Puerta Del Sol.

5. Lissabon, Portugal

Portugal heeft een glinsterende en transparante kerstboom in Praça do Comércio in Lissabon staan. Elk jaar opnieuw wordt hier een gigantische kerstboom geplaatst.

6. Berlijn, Duitsland

Precies voor de Brandenburger Tor in Berlijn staat de mooiste openbare kerstboom. De boom komt zelfs hoog boven de Brandenburger Tor uit. Berlijn heeft niet alleen daar een mooie kerstboom. Ook aan het eind van de Potsdamer Platz is er een te bekennen.

7. Rio de Janeiro, Brazilië

In Rio de Janeiro staat wel een hele bijzondere kerstboom. Deze boom drijft over het water ‘Lagoa Rodrigo de Freitas’. Het moet ieder jaar worden opgebouwd in een binnenschip.

8. Vilnius, Litouwen

Deze boom is te zien vanaf het vliegtuig als je over de Litouwse stad vliegt. De Vilnius-kerstboom staat op het Kathedraalplein. Bezoekers krijgen zelfs de kans om onder de lichten te staan, daardoor hebben ze het gevoel in de kerstboom te zitten.

9. West Palm Beach, Florida

In Florida valt er weinig tot eigenlijk geen sneeuw. De inwoners moeten het dan ook doen met een boom van zand. De kerstboom wordt verlicht met gechoreografeerd licht en muziekshows gedurende de feestdagen.

10. Trafalgar Square, London, UK

Londen staat vol met kerstbomen, maar deze kerstboom is zeker een bezoekje waard. Je kan genieten van kerstliedjes rond de kerstboom en er zijn een aantal concerten tijdens de feestdagen.

11. Gubbio, Italië

Niet alleen Rome heeft een ontzettend mooie kerstboom die je kan bewonderen, ook de stad Gubbio heeft een boom. Je vindt hem op de berg Monte Ingino. Heel indrukwekkend!