Lifestyle

Deze situaties herken je sowieso wanneer je een echt feestbeest bent

Yay! Het is weer het einde van de week en jij en je vriendinnen kunnen niet wachten om de stad onveilig te maken. Veel jongeren gaan in het weekend, of misschien ook weleens doordeweeks, de stad in om lekker te dansen, te drinken en vooral plezier te maken. De een vindt het leuker dan de ander en is er dan ook vaker te vinden. Sta jij ieder weekend met je besties op de dansvloer? Dan herken jij de volgende situaties sowieso.

1. Meer geld uitgeven dan gepland
Voordat jullie de stad in gaan check jij nog even snel je bankrekening. Hmm… Vanavond wil je maximaal €20 uitgeven. Helaas zijn er voordat je het weet al heel wat euro’s je portemonnee uitgevlogen en schiet je over je budget heen. Een avondje is natuurlijk niet compleet zonder een lekker patatje van de snackbar bij afloop, dus ook daar vliegt het geld over de toonbank. Volgende week maar iets minder gek maken dan…

Benieuwd waarom jij eigenlijk altijd honger hebt na het uitgaan? Je leest het in dit artikel.

2. Gesprekken met mensen die je niet kent
Het ene moment sta je nog met je vriendinnen te praten en het andere moment sta je ineens bij een groepje mensen waarvan je helemaal niemand kent. Super leuk, tijdens het stappen ontmoet je een heleboel mensen. Of je de volgende dag nog weet met wie je allemaal hebt gesproken is nog maar de vraag, maar je hebt zeker lopen socializen ;-).

3. Je zit langer op de wc dan dat je aan het dansen bent
Tijdens een avondje stappen worden vaak de nodige drankjes genuttigd. De een heeft nou eenmaal een zwakkere blaas dan de ander en is daardoor vaak op de wc te vinden. Inmiddels weet het personeel bij de wc’s allang wie jij bent en hoef je zelfs geen geld meer te betalen voor een toiletbezoekje. Ook je vrienden hoeven niet lang te zoeken als ze je even niet kunnen vinden, want jij zit toch altijd in het kleinste hokje.

4. Om de zoveel minuten naar buiten omdat het te warm is
Het is vaak druk in nachtclubs. Doordat er zoveel mensen zijn, is het ook super warm binnen. Om de zoveel tijd gaan jij en je vriendinnen dan ook even naar buiten om een luchtje te scheppen. Pff, hoe kunnen mensen nou niet zweten tijdens het uitgaan?!

5. Claustrofobie door de drukte
Op uitgaansplekken is het dus vaak hartstikke warm, maar daarnaast staat iedereen ook nog eens heel erg dicht bij elkaar. Zeker voor kleine mensen is dit heel vervelend, omdat zij als het ware de weg moeten zoeken tussen alle mensen. Dit gaat dan ook niet zonder slag of stoot, want niemand wil voor je aan de kant gaan. *Geeft elleboogje.* ‘Oeps, sorry!’ 

6. Je vergeet altijd geld mee te nemen voor de garderobe
Alsof je nog niet genoeg geld uitgeeft in de club, durven ze je ook nog eens te laten betalen om je jas op te hangen. Maar goed, je moet wel. Je hangt je jas liever bij een bewaakte garderobe dan dat je ‘m ergens in een hoekje gooit. Toch krijg jij het iedere keer weer voor elkaar om je kleingeld te vergeten, waardoor je verplicht bij moet pinnen bij de kassa. Hoe irritant!

7. Het zijn altijd dezelfde mensen die de ‘rondjes geven’
Wanneer je met een groepje de stad in gaat is het vaak gebruikelijk dat mensen ‘rondjes geven’. Iedereen koopt drankjes voor elkaar, waardoor iedereen uiteindelijk ongeveer evenveel heeft betaald. Tenminste, dat is de bedoeling. Het zijn vaak wel weer dezelfde mensen die hun portemonnee tevoorschijn trekken voor een rondje. Tja, wachten tot anderen het doen kan nu eenmaal eindeloos duren…

Beeld: iStock