Food

Dit is de reden waarom jij na het uitgaan honger hebt

4

Een avondje stappen eindigt vaak standaard met een vette hap bij de McDonalds. Ons lichaam heeft na al die glazen wijn, bier en shotjes gewoon iets vets en slechts nodig. Maar waarom? Zit dit tussen onze oren en willen we gewoon zelf een bamischijf… of is er meer aan de hand? Girlscene heeft het antwoord!

Een recente studie heeft aangetoond dat alcohol wel degelijk invloed heeft op het brein en het aantal calorieën dat je eet na alcoholgebruik. Nu weten we dat er in alcohol veel “verstopte” calorieën zitten en dat je van veel alcohol aankomt, denk maar eens aan je vaders bierbuikje ;-). Maar tot nu toe dachten we dat het hierbij bleef. Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat er een echte reden is dat jij na het stappen cravings hebt naar vet eten. In de studie komt naar voren dat alcohol de aroma van eten aansterkt. Heel simpel gezegd: alles ruikt lekkerder, dus heb je sneller zin in eten en eet je dus ook meer. 
Het onderzoek werd uitgevoerd met vijfendertig gezonde vrouwen. Zij kregen via een infuus echte en neppe alcohol toegediend. Er is bewust voor deze manier gekozen om de hersenen de “foppen”. Als de proefpersonen een glas wijn zouden drinken dan zouden je hersenen dat meteen kunnen koppelen aan vet eten. Om uit te sluiten dat het tussen je oren zit, is er gekozen om (nep) alcohol via een infuus toe te dienen. 

De proefpersonen werden getest tijdens twee lunches. Allereerst kregen ze een Italiaanse lunch met pasta en tomatensaus, de volgende lunch bestond uit noedels met vlees. Uit de test kwam naar voren dat wanneer de alcohol toegevoegd was, de vrouwen veel meer aten. Maar hoeveel alcohol is er nou nodig om echt verschil te merken en meer te eten? Om echt verschil te proeven is er een percentage nodig van 0.05, dit staat gelijk aan een paar glazen wijn. Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer de aroma’s worden versterkt en hoe meer honger je krijgt.

Voor wie op dieet is: pas niet alleen op tijdens het drinken van de alcohol, maar óók erna! Voor je het weet zit je na het stappen alweer aan een broodje döner.

Wat eet jij na het stappen?

Bron: Thinkstockphotos

Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 4 jaar geleden Homeiswheretheheartis

  als ik dronken ben dan wil ik meestal wel heel graag wat vettigs zoals patat

 • 4 jaar geleden fleurdk

  Ik krijg altijg honderna het uitgaan Garcinia Cambogia helpt me een beetje

 • 4 jaar geleden Bakasana

  Hoezo niet drinken? Als je af en toe drinkt en af en toe wat meer eet, is er echt niets aan de hand hoor. Daarbij: als je met mate drinkt, ben je nog wel zo helder dat je jezelf een halt toe kunt roepen met eten.

  Ik eet na het stappen het liefst een tosti of kip. Soms doe ik dat niet en eet ik het de dag erna gewoon als ontbijt of lunch

 • 4 jaar geleden Kopjechino

  Nog een reden om niet te drinken dus tijdens het uitgaan.

 1. 1