Health

Dit is hoe lang (en hoe) je moet trainen voor zichtbare buikspieren

buikspieren-trainen

New year, new me! Heb jij al je fitnessdoelen voor dit jaar bepaald? Wij wel. In 2023 willen we meer bewegen, gezonder leven en vooral extra geluksmomentjes beleven. Een van onze fitgirl voornemens is om onze buikspieren te trainen voor een strakkere look. Wil jij ook ontdekken hoe je je buikspieren het beste kunt trainen? Wij leggen het graag voor je uit.

Buikspieren trainen

Als jij meerdere keren per week staat te zwoegen op je work-out, wil je uiteindelijk natuurlijk ook resultaat zien. Toch kun je dit niet zomaar bereiken door een paar willekeurige oefeningen in de sportschool te doen, het is belangrijk dat je let op de manier waarop je traint, je voeding en je vetpercentage. Wij leggen je uit hoe het zit.

Zichtbare buikspieren zie je niet binnen een dag, daar moet je hard voor trainen. Jon-Erik Kawamoto, specialist op het gebied van kracht- en conditietraining, gaf in een interview met Women’s Health aan dat de intensiteit en hoeveelheid die je traint bepaalt na hoe lang je resultaat kunt zien. Gemiddeld zou je volgens hem binnen zes tot acht weken resultaten moeten zien.

Dus hoe moet je trainen? Het beste is om zowel cardio als krachtoefeningen te doen. Je kunt deze twee het beste combineren tijdens een high intensity intervaltraining (HIIT). Hierbij doe je krachtoefeningen, maar dan op een hoge intensiteit zodat je hartslag omhoog gaat. Dit zorgt ervoor dat je in hoge mate vet verbrandt waardoor die buikspieren binnen no-time zichtbaar worden. Natuurlijk spelen er meerdere factoren mee bij het kweken van killer abs. Dus lees nog even door, voor wat tips.

Voedingspatroon voor buikspieren

Naast trainen, is het minstens zo belangrijk dat je op je voeding let wanneer je buikspieren probeert te kweken. Je moet een goede balans creëren tussen voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten (denk hierbij vooral aan onverzadigde vetten). Vooral eiwitten helpen jou om je spiermassa op te krikken.

Vetpercentage

Train je je suf, maar is er geen buikspier te zien? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Misschien eet je te grote porties of heb je te veel lichaamsvet waardoor er nog steeds niets zichtbaar is. Cardio kan je helpen om je lichaamsvet te verlagen, maar ook wandelen is een goede work-out om ‘vet’ te laten verdwijnen.

Beeld: instagram @lydsbutler