Lifestyle

Wow! Zoveel calorieën verbrand je tijdens een dagje werken in de horeca

De horeca telt op dit moment ongeveer 442.000  banen, waarvan bijna de helft wordt uitgevoerd door medewerkers onder de 25 jaar. Een baantje als serveerster of barman is blijkbaar enorm populair én heel goed voor je. Ben je benieuwd waarom een bijbaantje in de horeca zo goed voor je is? Lees dan snel verder.

1400 tot 2000 calorieën

Met een baantje in de horeca maak je lange dagen, je moet namelijk zo’n acht tot tien uur per dag ‘aan’ staan. In deze tijd heb je maar weinig pauze, loop je constant heen en weer met zware dienbladen, ga je trap op, trap af én werk je onder hoge druk. Wow. Niet zo gek dus dat dit een van de baantjes is waarbij de meeste calorieën verbrand worden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je 1400 tot 2000 calorieën verbrandt tijdens een dagje werken als serveerster of barman. Goed bezig!

Horecamedewerkers zetten 15.000 tot 20.000 stappen per werkdag

Uit onderzoek van het UVW blijkt dat er meer dames dan heren in de horeca werken: 55%  van de medewerkers is vrouw. Zij werken in de horeca voornamelijk als serveerster of staan achter de bar, heren vind je juist vaker terug in de keuken: als kok, afwasser of ander keukenpersoneel. Toch hebben deze beroepen allemaal één ding gemeen, het is hard werken. Op een drukke werkdag kan je namelijk tussen de 15.000 en 20.000 stappen zetten, terwijl je er maar 3000 zet op een dag waarop je vrij bent. Logisch dus, dat jij na een dagje werk de sportschool over wil slaan. Je hebt jouw workout immers al gehad, een betaalde zelfs :-). 

Bron: uwv.nl, jobpersonality.com, blog.ruggengraat.com, studenten.net | Beeld: iStock

Must reads 👀